Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Spora Başlayanlara Psikolojik Destek

HBB Kültür Ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı hizmet veren HBB Spor Kompleksi Ve Yaşam Merkezi,spor psikolojisi danışma hizmetine başladı.

Spora Başlayanlara Psikolojik DestekWeb
TV

Spor   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin(HBB) sportif bir sorumluluk üstlenerek Hatay halkına kazandırdığı Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı ikinci spor tesisi ve yaşam merkezi olarak gösterilen dev kompleksinden faydalanan vatandaşlara psikolojik destek veriliyor. 
HBB Spor Kompleksi Ve Yaşam Merkezi’nden yararlanan bireylere psikolojik yarar sağlamak amacıyla adım attıklarını belirten Spor Psikolojisi Danışmanı Mehtap Güzelyurt, özel egzersiz programların düzenlenmesi, stres ve kaygı azaltıcı çalışmalar, öz değer ve güveni arttırarak pozitif bakış açısı kazandırmanın spora ve sporcuya olan faydalarını anlattı.

“SPOR YARDIMI İLE ÖZDEĞER VE GÜVEN SORUNLARINI MİNUMUM SEVİYEYE İNDİREREK POZİTİF BAKIŞ AÇISI KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

Günümüz toplumlarında en büyük problemin ilerleyen teknoloji sayesinde azalan fiziksel aktivite ve bunun sonucunda ortaya çıkan obezite, tansiyon ve kolesterol gibi rahatsızlıkların meydana çıkacağını belirten Güzelyurt, Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi’nden yararlanan bireylere psikolojik yarar sağlamak için egzersiz programlar düzenliyoruz. Ayrıca günümüzde teknolojinin yayılması ile birlikte gençlerimizde görülen anatomik bozukluklar ve duruş bozuklukları gibi sorunların önüne geçebilmek amacıyla egzersizi ön plana çıkararak bunun yanında da zihinsel çalışmalar yaparak psikolojik destek sağlıyoruz. Bu çalışmalarımızın stres, kaygı ve depresyona iyi geldiği bilimsel bir şekilde de açıklanmıştır. Birimimize kayıt yaptıran ve spor faaliyetlerinden faydalanan bireylere sadece fiziksel aktivite olarak değil de ruhsal anlamda da yardımcı olmayı hedefliyoruz. Ayrıca kişinin kendine olan özgüveni, motivasyon ve konsantrasyon durumlarını da ele alıyoruz. Spor yardımı ile özdeğer ve güven sorunlarını en az seviyeye indirerek pozitif bakış açısı kazandırmak istiyoruz” dedi.
 
 
 
Spora Başlayanlara Psikolojik Destek videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş