Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

CHP İskenderun’da Kenetlendi!

CHP İskenderun ilçe teşkilatı yönetimi tarafından partililere yönelik 'Birlik ve Dayanışma Gecesi' düzenlendi.

CHP İskenderun’da Kenetlendi!

Gündem   A+a-

 CHP İskenderun ilçe teşkilatı yönetimi tarafından partililere yönelik 'Birlik ve Dayanışma Gecesi' düzenlendi. Düzenlenen geceye partililer de yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından partililer ellerinde Türk Bayraklarıyla hep bir ağızdan Onuncu Yıl Marşını okudular. Birlik ve dayanışma gecesine CHP PM Üyesi Hatay Milletvekili Mevlit Dudu, Milletvekili Birol Ertem, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İl ve İskenderun ilçe yöneticileriyle birlikte partililer katıldı.
Türkiye’nin komşularıyla sıfır sorunu var iken şu anda sıfır ilişkide olduğunu söyleyen CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, “Ülkemizin etrafı ateş çemberi. Böyle bir ortamda gerçekleşen 15 Temmuz darbe girişimini fırsat bilen iktidar, meclis çatısı altında başka siyasi parti ile birlikte rejimi değiştirmek için planlar kuruyor. Ama bizler rejimin, yani Laik Cumhuriyetin bekçileri, güvenceleri CHP olarak buradayız.” dedi.
Mansuroğlu yerel seçimlerde bir yol kazası yaşadıklarını CHP’de olan İskenderun Belediyesini AK Parti’ye kaptırdıklarını ifade ederek, “Bizler buna yol kazası diyoruz. Bunun nedeni de çok açık ayrıştık bölündük. Ama bu sefer böyle bir lüksümüz yoktur” dedi.
Türkiye bugün AK Parti’nin kendi ihtilaf ettiği yanlışlarının faturalarını ödüyor diyen CHP PM Üyesi Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, “PKK bizi kandırdı diyen AKP, FETÖ bizi kandırdı Allah affetsin, millet affetsin diyen AKP, bugün Türkiye de yaşadıklarımız Suriye’deki hatalarımızın sonucudur diyen AKP, iflas eden bir ekonominin yaratıcısı AK Parti, Türkiye de giderek baskıcı bir rejim arayışına dönüşen arayışların mimarı yine AKP’dir.” dedi.
Açığa alınan öğretmenler konusunda da bir açıklama yapan CHP PM üyesi Mevlüt Dudu, “Buraya gelen arkadaşlarımız arasında açığa alınmış eğitim emekçisi öğretmenlerimiz kardeşlerimiz var. 9 Eylül’den bu yana hükümet bu insanlara cehennem azabı çektiriyor. Hatay’da 928 öğretmen açığa alındı. Bize gelen açıklamalarda şunu söylüyorlar; ‘Açığa alınanlar arasında PKK terör örgütü yandaşlarını tespit edip, ilişkisi olmayanlara görevlerini geri iade edeceğiz’ diyorlar. Bu insanlar öğretmen, polis, asker, istihbaratçı değil. Kritik bir yerde görev yapmıyorlar. Sizin bu kadar zaman bu insanlara cehennem azabı çektirmeye ne hakkınız var. Bunun hesabını CHP olarak AKP’den soracağız.” dedi. 
Başkanlık sistemine de değinen CHP PM üyesi Dudu, “Başkanlık sistemi gelmez ise Türkiye bölünür diyen bir başbakan var. Tarihte ilk defa bir başbakanın ağzından böyle bir şey duyuyoruz. Eskiden bizim bildiğimiz bölücüler dağda gezerdi. Şimdi ise bölücüler hükümet olmuş. Bölücülüğün en başta geleni sizsiniz. Bunu söyleyerek Türkiye’yi siz bölüyorsunuz.” dedi. 
CHP PM üyesi Dudu sözlerini sonunda 2019 yılında yapılacak olan seçimlerde İskenderun Belediyesini tekrar CHP’ye kazandıracaklarının altını çizdi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar