Skip Navigation Links

Su baskınlarına anında müdahele

İskenderun bir haftadır süren yoğun yağışlar özellikle Meydan Mahallesi'ndeki gecekonduları etkiledi.

Kültür Sanat   A+a-

İskenderun bir haftadır süren yoğun yağışlar özellikle Meydan Mahallesi’ndeki gecekonduları etkiledi. Alt yapısı olmayan gecekondu mıntıkasında çarpık yapılaşmanın da tetiklediği oluşum, yağmur sularının birikerek tehlike arz etmesine neden oldu.

Meydan Mahallesi’nde Feyezan Kanalı civarında bulunan düzensiz ve çarpık yapılaşma sonucu çukurda kalan bahçeli ve avlulu evler yoğun yağışın etkisiyle sular altında kaldı. İskenderun Belediyesi Fen İşleri ile Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin gelen ihbarlara yönelik müdahalesi sonucunda suların tahliyesi aynı gün içerisinde yapıldı.

Yağmur sularıyla dolan ikinci nokta ise İskenderun – Karaağaç yolu İkem Koleji civarı oldu. Trafik akışını olumsuz etkileyen yoğun yağış ve çevrenin bataklık olması su yoğunlaşmasına neden oldu.
Konuyla ilgili açıklama yapan belediye yetkilileri“Geçtiğimiz hafta içinde İskenderun’a 73 kg/m yağmur yağmıştır. Şehir merkezi ve çevre mahallelerde ciddi bir sıkıntı yaşamazken, alt yapısı olmayan noktalarda çarpık kentleşmenin cezasını tekrar yaşadık. Aldığımız ihbarlar sonrası su tahliyesine hemen başladık. Su tahliyesi sonrası yaşam önemli ölçüde normale döndü. Olası su baskınlarına karşı da ekiplerimiz 24 saat teyakkuz halindedir” şeklinde konuştular.
 

 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet