Skip Navigation Links

Kültür Yürüyüşü Yapıldı..

Hatay Valiliği ile Antakya Belediyesi tarafından kentteki tarihi mirasın korunmasına dikkati çekmek amacıyla 'Kültür Yürüyüşü' gerçekleştirildi.

Kültür Sanat   A+a-

Hatay Valiliği ile Antakya Belediyesi tarafından kentteki tarihi mirasın korunmasına dikkati çekmek amacıyla "Kültür Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Belediye Bandosu eşliğinde St. Pierre Kilisesi önünden başlayan ve yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüş, cami, kilise ve havranın bulunduğu Süveyka Meydanı'nda sona erdi.
Yürüyüşe Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Şerafettin Canda, Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Esabil Saylak, sivil toplum örgütleri, dini liderler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 

Yürüyüşün son bulduğu Süveyka Meydanı'nda bir konuşma yapan Vali Lekesiz, yürüyüşü kentteki tarihi ve kültürel eserlere dikkat çekmek için düzenlediklerini belirterek, "Tarihi değerlerimize ve kültürel mirasımıza var olan duyarlılığı arttırmayı hedefledik. Bu yürüyüşle Hataylıların dikkatlerini yaşadıkları kentin değerlerine yöneltmeyi amaçladık. Bizler tarihi mirasa sahip çıkma bilincine geç ulaşmış insanlarız. Bu yürüyüş Hatay'ın geleceğine yürüyüşüdür. Bu yürüyüş insanlığın ortak geleceğinin yürüyüştür. Gelecekle ilgili kaygıları olan hiçbir millet geçmişinden vazgeçemez. Geçmiş, bugünü geliştirip geleceğin belirlenmesine yarayan tek hazinedir" dedi. Yapılan konuşmaların ardından düzenlenen "Kültür Yürüyüşü'' son buldu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet