Skip Navigation Links

HBB, Tarihine Sahip Çıkıyor

Kültürel varlıklarına sahip çıkarak bu emanetleri gelecek nesillere aktaracak çalışmalara imza atıyor.

HBB, Tarihine Sahip Çıkıyor

Gündem   A+a-

 
Hatay Büyükşehir Belediyesi,  tarih ve kültür kenti olan Hatay’ın geçmişten günümüze uzanan kültürel varlıklarına sahip çıkarak bu emanetleri gelecek nesillere aktaracak çalışmalara imza atıyor.

Hatay’ın Samandağ ilçesi Hıdırbey Mahallesi’nde bulunan ve ünü dünyada bilinen tarihi Musa Ağacı’na zarar vereceği belirlenen olumsuzlukların giderilmesi için çalışma gerçekleştiren HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri, tarihi ağacın bakım çalışmalarını gerçekleştirdi.

MUSA AĞACI’NIN BAKIMI ÖZENLE YAPILDI

Hatay Valiliğinin talimatları doğrultusunda hazırlanan rapora istinaden harekete geçen Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığındaki görevli biyolog doktor ve ziraat mühendisinin gözetiminde ağacın doğu kısmında yer alan ve kırılan dal 45 derecelik açı ile kesildi. Kesilen bölgeye zarar görmemesi amacıyla aşı macunu ile kaplayan ekipler, kuru dallarda budama çalışması gerçekleştirerek dalların uygun yerlerini de aşı macunu ile kapladı.

Ayrıca ağaç üzerindeki kovukları aşı macunu ile kapatan HBB ekipleri, ağaç gövdesine ziyaretçiler tarafından yapıştırılan, sakız, peçete, yaprak, bez gibi yabancı maddelerin temizliğini yaparak, ağaca ulaşmayı mümkün kılan platformunun ağaçla teması engellenecek şekilde yeniden düzenlenmesi yapıldı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet