Skip Navigation Links

Belen'de halka Kur'an-ı Kerim Ziyafeti sunulacak

Belen Kanuni Sultan Süleyman Külliyesinin yapılışının 456. yıl dönümü münasebetiyle 2 Ağustos Pazar günü halka Kuran ziyafeti sunulacak.

Kültür Sanat   A+a-

Buram buram tarih kokan Belen’de halka Kuran ziyafeti düzenleniyor. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Padişah Yavuz Sultan Süleyman’ın vasiyeti üzerine Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan kervansaray, hamam ve Cami Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından aslına uygun olarak restorasyon çalışmaları tamamlanarak yeniden halkın hizmetine sunuldu.
Belen Kanuni Sultan Süleyman Külliyesinin yapılışının 456. yıl dönümü münasebetiyle 2 Ağustos Pazar günü halka Kuran ziyafeti sunulacak. Belen Müftüsü Nazif Çoban, Kuran okuma yarışması dünya ikincisi Hafız Mehmet Bilir, Kuran okuma yarışması Akdeniz bölge birincisi Hafız Fatih Bilir ve Ezan okuma yarışması Hatay bölge birincisi Hafız Hasan Şahan’ın katılımı ile davetlilere tarihi kervansarayda Kuran ziyafeti sunulacak.
Belen Belediye Başkanı Cemil Yılmazlarda “tarihi mekanda bu yıl ilk kez yapılacak olan Kanuni Sultan Süleyman Külliyesinin yapılışının 456. yıl dönümü etkinliklerini geleneksel hale getireceğiz ve değişik programlarla Kervan sayımızda halkımız ile birlikte olacağız” dedi.
Tarihi kervansarayı ve Belen’i halka en iyi bir şekilde tanıtmayı hedeflediklerini söyleyen Tiyatro, sanatçısı Mehmet Beyazıt, kervansaraya gelen halkı Belen’in tarihi hakkında bilgiler verdiğini belirterek, “Böylesi Ecdat yadigarı eserlerin yeniden ve aslına uygun bir şekilde restore edilerek hizmete sunulması çok önemli. Bizden sonraki kuşakları da bu tarihi mekanları anlatmak ve aktarmak durumundayız.” Dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet