Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Yükseliş Koleji ve İSTE'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı

Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarında duygu yüklü 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı gerçekleştirildi

Yükseliş Koleji ve İSTE'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı

Gündem   A+a-

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikal edişinin 78. yıl dönümünde İskenderun Yükseliş Okulları’nın ve İskenderun Teknik Üniversitesi’nin işbirliği ile Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarında duygu yüklü 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı gerçekleştirildi.
 
Programın saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlamasının ardından, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Türkay DERELİ; Atatürk ve Üniversite konulu konuşmalarında, Atatürk’ü anlamının ve onun yolunda sağlam adımlarla ilerlemenin önemini vurguladı.
Yükseliş Okulları Genel Müdürü Aykut Davut ÖKTEM; günün anlam ve önemine vurgu yaparak, çağdaş, ilkeli, yenilikçi, modern, Atatürkçü düşünceye sahip çocuklar yetiştirmenin yegâne görevimiz olduğunu belirtti.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölüm Başkanı Yahya YILMAZ; Atatürk’ün milli birlik ve beraberlik anlayışını vurgulayarak, birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe umutla bakmamız gerektiğini dile getirdi.
Yükseliş Okulları öğrencileri Atatürk’ün hayatından kesitleri tiyatral bir şekilde canlandırarak sundu. Okul Korosu Atatürk Çocukları Marşı ile tüm izleyenlerin beğenisini topladı. İskenderun’un güçlü sesi şair ve besteci Fuat İNAN’ın okuduğu şiir ile salondakileri duygulandırdı.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Türkay DERELİ ve İskenderun Yükseliş Okulları Kurucusu ve hayırsever iş adamı Nuri ÜYSEN; Yükseliş Okullarında düzenlenen, ‘Atatürk’ü Anlamak’ konulu kompozisyon, ’10 Kasım ve Atatürk’ konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim ettiler. 
 
İskenderun Teknik Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuar’ı öğrencilerinin seslendirdikleri Yemen Türküsü ile program son buldu.  
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş