Skip Navigation Links

MKÜ'de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Düzenlendi

MKÜ Öğrenci Toplulukları Birliği Düzenlediği Törenle Atatürk’ü Andı

MKÜ'de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Düzenlendi

Gündem   A+a-

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78. yılında Üniversite Toplulukları Birliği tarafından “10 Kasım Atatürk’ü Anma” töreni düzenlendi. Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan programda Osmanlı’dan Cumhuriyete kadar geçen sürede demokratikleşme adımları ve Atatürk’ün millet egemenliğinin hakim kılınması adına yaptıkları çalışmaları kapsayan konuşmalar yapıldı.
Konuşmalarda, aramızdan ayrılışının 78. yılında saygı ve minnetle andığımız Milli Mücadelemizin Önderi ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, tüm yaşamını milletinin özgürlük ve bağımsızlığı, devletinin ebedi varlığını, huzur ve mutluluğunu sağlama üzerine kurmuş ve milletiyle birlikte tarihte eşine az rastlanır başarılar elde etmiş eşşiz bir kahraman ve  büyük bir devlet adamı olduğu vurgusuyla kurduğu ve bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişim hamlelerinin sonsuza kadar aynı inançla sürdürüleceği, bilim ve kültür alanında da onun ideallerinin gerçekleştirileceği ifade edildi.
“Tanzimat’tan Cumhuriyete Demokratikleşme” konulu panel adı altında gerçekleşen konuşmaları MKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılınç ile birlikte akademik personel ve çok sayıda öğrenci takip etti.
Fen Edebiyat Fakültesi tarih bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Gündüz’ün moderatörlüğünde gerçekleşen panelde; Yrd. Doç. Dr. Sacit Uğuz ‘Osmanlı Döneminde Demokratikleşme Yolunda Atılan Adımlar’, Yrd. Doç. Dr. Süleyman Hatipoğlu, ‘Milli Mücadele Döneminde Demokratikleşme Hareketleri’, Yrd. Doç. Dr. Olcay Özkaya Duman, ‘Cumhuriyet Döneminde Türk Demokrasisinin Gelişimi’ konulu konuşmalar yaptılar. 
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panel sonunda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılınç konuşmacılara çiçek takdim etti. 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet