Skip Navigation Links

Nazmi Erol'dan Borçlu Mükelleflere Duyuru

Hatay Vergi Dairesi Başkanı’ndan Borçlu Mükelleflere Önemli Uyarılar: ‘’Yapılandırma İmkanını Kaçırmayın’’

Nazmi Erol'dan Borçlu Mükelleflere Duyuru

Gündem   A+a-

 
Hatay Vergi Dairesi Başkanı’ndan Borçlu Mükelleflere Önemli Uyarılar:
‘’Yapılandırma İmkanını Kaçırmayın’’
*Vatandaşların vergi borcu olduğunu bazen bilmediğini belirten Erol, bunun için www.gib.gov.tr adresine girerek, durumlarını öğrenmeleri gerektiğini ifade etti.
Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, borçlu mükelleflerin son yapılandırma tarihi olan 25 Kasım’dan önce mutlaka müracaat etmeleri gerektiğini söyledi. Erol, her vatandaşın www.gib.gov.tr
İnternet adresine girerek herhangi bir vergi borcunun olup olmadığını kontrol etmesinin faydalı olacağını da vurguladı.
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, çok önemli açıklamalarda bulundu. Borçlu Mükellefleri uyaran Erol, yapılandırmanın büyük avantajlar sağladığını, son başvuru tarihi olan 25 Kasım 2016’dan önce müracaatın önemli olduğunu söyledi.
İşletme kayıtlarında, defterlerinde hata olanlar için de bunun düzeltme için bir fırsat olduğuna dikkati çeken Nazmi Erol, şunları söyledi:
“Hatay da şu an’a kadar borçlu mükelleflerin 5’de 4’ü hala yapılandırma müracaatında bulunmadı. 450 bine yakın motor taşıt borçlumuz var. Ayrıca askerlik para cezası, tapu harcı borcu, Mahkeme harcı, Öğrenim Kredisi borcu, trafik borcu gibi borçları olanların da bize yapılandırma için müracaatı gerekiyor. Bu arada peşin ödemek isteyenlere de büyük avantaj sağlanıyor. 25 Kasım’a yakın başvuru olursa sistemin kilitlenme ihtimaliyle de karşılaşılabilirler. Yapılandırma yapan vatandaşlar ilk taksidi 30 Kasım, ikinci taksidi 31 Ocak’da ödemeliler. İlk iki taksit mutlaka ödenmeli. Aksi halde yapılandırma bozulur.”
Bazı vatandaşların borcu olup olmadığını bilmediğini bu nedenle Vergi Dairesi Başkanlığı internet sitesine mutlaka girmesi gerektiğini belirten Erol, Hatay’ın yapılandırma konusunda Türkiye genelinde en az başvuru yapılan il olduğunu belirterek, “Hataylılar bu konuda çok rahat’’ dedi.
Yapılandırma sürecinde var olan tüm e-haciz işlemlerinin kaldırıldığını da ifade eden Nazmi Erol, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bize yüksek borcu olan firmaların bir bölümü gerçek ticari faaliyeti olan firmalar değil. Şayet sahte belge düzenleyen mükellef olduğu zaman vergi müfettişlerimiz 100 birim vergi 450 birim de ceza kesiyor. 100 Lira olan vergi bir anda 1 milyon 100 TL oluyor.”
Naylon fatura konusunda da bilgi veren Erol, ‘’bu duruma düşmemek için vergi dairesinden firmayı kontrol edin, ödemelerinizi bankadan yapın, sevk irsaliyesi kullanın ve fatura mutlaka işinizle ilgili olsun.”
Yapılacak vergi dairesi binası için de bilgi veren Hatay Vergi Dairesi Başkanı Erol, “Vergi dairesi binası için çalışmalar sürüyor. Projelerimiz onaylandı. Avam Projesine başladık. Daha sonra uygulama projesi yapılacak. Muhtemelen 2017’de ihaleye çıkacağız. Modern bir yapı düşünüyoruz. Ulus Vergi Dairesi projesine benzer bir proje hazırladık. Çalışan için de vatandaş için de rahat bir ortam olacak.” Dedi.
İGC Başkanı Veysel Cıncık’ın bazı zamanlarda ‘Maliye’ adı altında esnafa satılmak istenen gazeteyle ilgili durumu sorması üzerine Erol, “bu tip kötü girişimlerde gazetenin sahibi Maliye gibi gösterilerek para kazanılmak isteniyor. Vatandaşlarımız bu durumu gözeterek hareket etmeli ve inanmamalı. Gerekirse ihbarda bulunmalılar’’ şeklinde konuştu.
Sohbetin sonunda, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık, Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol’a, esnafa, tüccara karşı sıcak davranışları ve başarılı çalışmaları nedeniyle bir plaket sundu.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet