Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HBB Spor : 64 UMMC Ekaterinburg : 73

Hatay Büyükşehir Belediyespor, sezonun üçüncü maçında Rusya temsilcisi UMMC Ekaterinburg ile karşı karşıya geldi.

HBB Spor : 64  UMMC Ekaterinburg : 73Web
TV

Spor   A+a-

Avrupa kadın basketbolunun kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonu olan Euroleague’de Hatay’ı ve Türkiye’yi gururla temsil eden Hatay Büyükşehir Belediyespor, sezonun üçüncü maçında Rusya temsilcisi UMMC Ekaterinburg ile karşı karşıya geldi.
 
9 Kasım Çarşamba günü Antakya Kapalı Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye coşkulu taraftarının desteğini arkasına alarak başlayan Hataylı kadın basketbolcular, tecrübeli rakibi karşısında etkili bir oyun ortaya koymasına rağmen mücadeleden 73-64 mağlup ayrıldı.
 
Karşılaşmaya Paris, Bahar, Hurst, Snytsina ve Marina ilk beşiyle başlayan mavi-beyazlılar, ilk periyodu 24-11 geride tamamladı. İkinci periyoda Marina’nın dış atışlarla bulduğu sayılarla başlayan ev sahibi takım, rakibinin hızlı hücumlarla bulduğu sayılara engel olamayınca soyunma odasına 27-40’lık skorla mağlup girdi. 
 
Mücadelenin ikinci yarısına savunmadaki sertliğini arttırarak başlayan Hatay’ın melekleri, rakibinin boyalı alanı etkili kullanmasına izin vermemesine rağmen Baric ve Brittney’in orta mesafeden bulduğu sayılara engel olamadı ve üçüncü periyot 56-41‘lik skorla konuk takımın üstünlüğü ile tamamlandı. Karşılaşmanın final periyodu adına yakışır mücadeleye sahne oldu. Son şampiyon rakibi karşısında son topa kadar mücadele eden Hatay Büyükşehir Belediyespor, tecrübeli rakibinin etkili silahlarını durduramadı ve parkeden 73-64’lük skorla mağlup ayrıldı.
 
UMMC Ekaterinburg takımında Brittney Griner 19 sayı ve 6 ribaund ile galibiyette rol oynerken, Hatay Büyükşehir Belediyespor’da Marina Baş 22 sayı ile maçın en skorer oyuncusu oldu.
 
 
HBB Spor : 64  UMMC Ekaterinburg : 73 videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar