Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

O Seni Topraklamadan, Sen O'nu Toprakla

İnsanların bilmediği ama hayati önem taşıyan bir konuyu daha gündeme taşıyan Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İskenderun Temsilciliği,

Kültür Sanat   A+a-

O Seni Topraklamadan, Sen O’nu Toprakla

İnsanların bilmediği ama hayati önem taşıyan bir konuyu daha gündeme taşıyan Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İskenderun Temsilciliği, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlediği, Taner İris’in İzmir EMO’dan konuşmacı olarak katıldığı seminer büyük ilgi gördü.
Piyasada elektrikçilik yapan esnaflarla Elektrik Mühendislerini bir araya getiren “Topraklama” konulu seminer hakkında 8. Gün Haber’in sorularını yanıtlayan Temsilcilik Başkan Yardımcısı Elektrik Mühendisi Bülent Bozdoğan, topraklamasız kullanılan elektrik enerjisinin insan hayatını tehlikeye sokacak boyutlara ulaşabileceğine dikkat çekti. Bozdoğan şöyle dedi:
“Seminerin konusu gerçekten hayatı bir içerik taşıyor. Topraklama, özellikle sanayi tesisleri için bu tür topraklamaları koruması öneminin yanında, hayatı önem olarak ta konutlarda topraklama çok önemli, topraklamasız kullanılan elektrik enerjisi her an için, insan hayatına tehlike sokacak boyutlara ulaşabilir. Dolayısıyla binalarda topraklama çok önemli, insanların yaşadığı enerji kullandığı her ortamda çok önemli. Bu konuda mühendislerimize bildiklerini hatırlatmak ve piyasa iş yapan, elektrikçilerimize bu konunun önemini hatırlatarak, daha iyi çalışan tesisler yapmalarını hatırlatma yönünde bir çalışma olacak.”


Seminerin açış konuşmasını yapan Elektrik Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcilik Başkanı Nazım Culha’nın “O sizi topraklamadan siz O’nu topraklayın” sözü seminere damgasını vurdu.
Konuşmasında çarpı bilgiler veren Nazım Culha şöyle konuştu:
“Topraklama elektrikte çok önem arz eden bir konudur, hatta elektrikte her şey diyebiliriz. Maalesef ülkemizde yılda çok sayıda ölümlü elektrikli kazalar olmaktadır. Bu kazaların çoğu topraklamaya bağlı olarak oluşmaktadır. Bunun sebebi de topraklamanın olmaması, yada topraklama konusunun tam anlamıyla bilinmemesidir. Bu manada oluşan elektrik kazalarının önlemek için topraklamayı iyi bilmemiz gerekir. Eğer biz bu konuyu iyi bilirsek ve personelimize öğretirsek, oluşabilecek çok sayıda kazanın da önüne geçmiş oluruz. Bir diğer tespitte, serbest piyasada çalışan ustalarımızı da daha iyi bir duruma getirebilmek için topraklama seminerlerinin düzenlenmesi gerekir. “
 

Videosunu azsonra izleyebilirsiniz...

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş