Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dünyaya Kilise Kapısı Yapıyor

Ali Altun, dünyanın farklı ülkelerinde bulunan kiliselerin de kapılarını yapıyor.

Dünyaya Kilise Kapısı Yapıyor

Gündem   A+a-

Hatay'da çocuk yaşlarda başladığı ahşap oymacılığında kendini geliştiren ve çalışmalarını birçok ülkeye gönderen Ali Altun, dünyanın farklı ülkelerinde bulunan kiliselerin de kapılarını yapıyor.
 
Hatay'da yaşayan oyma sanatçısı Ali Altun, yaptığı çalışmaları Amerika, Almanya, Hollanda, İsviçre gibi birçok ülkeye gönderiyor. Küçük yaşlardan beri ahşap oymacılığı yaptığını belirten Ali Altun (55), "Çocuk yaşta başladığım bu iş daha sonra sanata dönüştü 45 yıldır bu sanatı yapıyorum oymacıkla başladım şuan ahşap sanat ve tasarıma yönlendim. Başlarda resim heykel çeşitleri yapmaya başladım. Öğrendiklerimi mobilya üzerinde denemeye karar verdim ve bazı kapı ve dolap kapaklarına değişik insan figürleri işlemeye başladım" dedi.
 
Kilise kapılarının yanı sıra cami kapısı da yaptıklarını anlatan Altun, bunların da çok beğenildiğini ve yoğun talep geldiğini kaydetti. Yaptığı çalışmaların farklı kesimlerin de dikkatini çektiğini belirten Altun,"Ahşaba hayat vermek için kilise kapılarına bazı figürler yapmak istedim. Yaptığım tasarımlar tuttu. Daha sonra camii ve havra kapıları üzerine ayetler ve dini figürler işledim. Bunlar da oldukça ilgi çekti. Genelde yurt içi olduğu kadar yurtdışında bulunan kilise, camii ve havralara birçok işlemeli kapı yaptık. Talepten memnunum" dedi.
 
Birkaç kapı yaptıktan sonra çalışmalarının çok beğenildiğini ve yoğun ilgi üzerine farklı tasarımlara yöneldiğini dile getiren Altun, "Ortodoks kilisesine Aziz Pierre'nin resminin bulunduğu bir kapı yapmıştım. ABD'den gelen bir heyet kiliseyi ziyaret ederken kapıyı fark ediyor ve çok beğeniyor. Benden, Güney Kaliforniya'da bulunan San Andrea Kilisesi için bir kapı istediler. Buraya da bir kapı yaptım, ardından kilisenin bütün kapılarını da yaptım" dedi 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar