Skip Navigation Links

Arsuz’da CHP’liler Cumhuriyet Gazetesi Dağıttı

Arsuz’da, CHP Gençlik Kolları üyeleri, Cumhuriyet gazetesine düzenlenen operasyona, gazetenin bugün çıkan nüshasını dağıtarak tepki gösterdi.

Arsuz’da CHP’liler Cumhuriyet Gazetesi Dağıttı

Gündem   A+a-

 
Arsuz’da, CHP Gençlik Kolları üyeleri, Cumhuriyet gazetesine düzenlenen operasyona, gazetenin bugün çıkan nüshasını dağıtarak tepki gösterdi.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, TCK'nın 220/6 maddesi uyarınca, "FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" iddiasıyla aralarında Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu 16 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. CHP Arsuz İlçe Gençlik Kolları ve Kadın Kolları Cumhuriyet gazetesi dağıtarak buna tepki gösterdi.
 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 26. Dönem CHP Hatay Milletvekili Adayı Doktor Riyat Kırmızıoğlu, CHP Arsuz İlçe teşkilat başkanı Fait Çekin ile çok sayıda vatandaşın katıldığı eylem Arsuz merkezde yapıldı.
 
CHP Arsuz İlçe Kadın Kolları Başkanı Remziye Berkyürek, yaptığı açıklamada Cumhuriyet gazetesini hem Ergenekoncu hem PKK hem de FETÖ’ye nasıl üye olduğunu kendilerininde anlamadığını dile getiririyken Cumhuriyet gazetesine yapılan bu operasyonun Cumhuriyetin değerlerine, basın özgürlüğüne ve doğru haber alma hakkına müdahale edildiğinin altını çizdi.
 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve CHP Arsuz İlçe teşkilat başkanı Fait Çekin yaptığı kısa konuşmalarda bu tür haksız ve taraflı uygulamaların karşısında olduklarını ve basın emekçilerinin her zaman yanında olduklarını vurguladılar.
Hükümete, "Gençlerden, kadınlardan, basın emekçilerinin üzerinden elini çek" diye seslenen Remziye Berkyürek, ardından çevredekilere Cumhuriyet Gazetesi dağıttı. Gazete dağıtımı ardından eylem sona erdi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet