Skip Navigation Links

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarır..

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doçent Doktor Ahmet Aslan:

Sağlık   A+a-

 
Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doçent Doktor Ahmet Aslan:
 
 
Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doçent Doktor Ahmet Aslan, Kanser Haftası nedeniyle İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda “”Halkımızı Bilinçlendirme Etkinlikleri” kapsamında “Meme Kanseri” konulu bir seminer verdi.
Seminere katılanlara sürprizi ise Doçent Doktor Ahmet Aslan’ın kızı Tosçelik Fen Lisesi öğrencisi 15 yaşındaki Çağla Yaren Aslan yaptı.
Seminer öncesi katılımcılara bir yan flüt ziyafeti sunan Çağla Yaren Aslan, herkesi kendine hayran bıraktı.
Seminerde Meme Kanseri’nde erken tanı ve tedavinin önemine dikkat çeken Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doçent Doktor Ahmet Aslan, meme kanseri görülme sıklığı ve riskinin artış gösterdiğine vurgu yaptı.
Katılımcıların da sorularını yanıtlayan Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doçent Doktor Ahmet Aslan, “Meme kanseri günümüzde gittikçe büyüyen önemli bir sağlık problemidir.
Kadınlarda görülme sıklığı giderek artmaktadır. Kadınlarda en sık görülen meme kanseridir. Bu kanser orta yaş kadınları daha fazla etkilemektedir.
Eskiden ortalama 50 yaşlarda daha sık görülürken maalesef günümüzde 40 yaşlarda daha sık görülmeye başladı. Hiç doğum yapmama, geç yaşta doğum yapma, şişmanlık, sigara içimi maalesef riski artırmaktadır.
En sık görülen bulgu memede kitle. Ayrıca meme başında çekilme, kanlı meme başı akıntısı, meme başında iyileşmeyen yara, memede şekil değişiklikleri de meme kanserinin diğer bulgularını oluşturmaktadır. Tanıyı genellikle Mamografi ve meme ultrasonu ile koyabilmekteyiz. Erken evrede tanı konulduğunda Meme koruyucu ameliyatları yapabilmekteyiz. Hasta hem daha uzun süre hem de daha sağlıklı yaşayabilmektedir.
Meme kanserinde erken tanı çok önemlidir. Toplumun aydınlatılması çok önemlidir. Dünya Sağlık Örgütü Meme kanseri açısından her kadının ‘’20 yaşından itibaren ayda 1 defa kendi kendine meme muayenesi yapmasını, 20 yaşından itibaren 3 yılda bir Doktor muayenesi yaptırmasını, 40 yaşından itibaren 1 veya 2 yılda bir Mamografi yaptırmasını önermektedir.”dedi.
 
 
 
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet