Skip Navigation Links

Arsuz'da Aşure Geleneği Bozulmadı

Nazım Culha,Arpagedik İlkokulu ve Ortaokulu'nun düzenlediği 6.Geleneksel Aşure Günü Etkinliğinde konuklara kendi eliyle aşure dağıttı

Arsuz'da Aşure Geleneği Bozulmadı

Arsuz   A+a-

Düzenlediği sosyal etkinliklerle Arsuz'un iddialı okulları arasına giren Arpagedik İlkokulu ve Ortaokulu, Muharrem ayı dolayısıyla geleneksel hale getirdiği Aşure Günü'nün altıncısını gerçekleştirdi. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha'nın yanısıra muhtarlar, okul müdürleri, veliler, öğrenciler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşen 6. Aşure Günü etkinliğinde Arpagedik İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Sinem Kaymaz ve öğretmenlerin gösterdiği misafirperverlik takdir edildi. 
 
Etkinlikte, aşure tenceresinin başına geçen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, eliyle doldurup, özenle süslediği aşure kaselerini, yine kendi eliyle dağıttı. Başkan Nazım Culha, hazırladığı ilk aşure kesesini de beş yıl önce bu etkinliğin başlatılmasına vesile olan okulun eski müdürü şu anda da Karaağaç Ali Kemal Ziroğlu Okulu'nda müdürlük görevini sürdüren Serdal Sönmezere'e takdim etti.
 
"Aşureye yüklenen anlam çok büyük"
 
Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte, Muharrem Ayı içerisinde dağıtılan aşurenin dostluk, kardeşlik ve paylaşma duygularını daha çok pekiştirdiğini söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, "Muharrem Ayı'nda aşure dağıtma geleneğimizi yaşatmak ve bunu geleceğimiz olan öğrencilerimize anlatmak ve aktarmak amacıyla düzenlenen Aşure Günü etkinliğinde sizlerle birlikte olmaktan mutluyum. Sembolik olarak dağıtılsa da aşurenin çok ciddi bir manevi değeri vardır. Buna yüklenen anlam çok büyüktür. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yüreğinize sağlık" dedi.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet