Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bu Gençlere Bir Teşekkür Borcumuz Var

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Örgütü Gençlik Kolları son dönemlerin önemli etkinliklerinden birine geçtiğimiz hafta imza attı. Örnek olmasını diliy

Bu Gençlere Bir Teşekkür Borcumuz Var

Gündem   A+a-

 Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Örgütü Gençlik Kolları son dönemlerin önemli etkinliklerinden birine geçtiğimiz hafta imza attı. Örnek olmasını diliyoruz.
 
Peki neydi bu etkinlik? Hani şu hep tavır ve davranışlarından şikayet ettiğimiz gençliğin bilgi ve birikimlerini ölçme adına bir yarışma tertiplendi.
 
CHP Hatay Gençlik Kolları Başkanı Ümit Kutlu ve ekibini bu noktada peşinen tebrik ediyorum.
 
Yarışma iki kategoride yapıldı. 15 ilçenin tamamı üç gurup olarak birinci turda yarıştı. Birinci tur sonunda Antakya, Kumlu ve Dörtyol bir üst tura yükselmeyi başardı. İkinci turda takımlara 15 soru yöneltildi. Dörtyol ipi göğüsleyen takım olarak bizleri gururlandırdı.
Şimdi şu veciz cümleyi hatırlayalım “Hiçbir başarı tesadüf değildir”
 
Neden mi öyle diyorum? Yarışmacıları tanıyorum da ondan.
 
CHP Dörtyol Gençlik Kolları Başkanı Onur Alp Arıkan. Başarılı bir temel eğitim dönemini geçirdi. Temel eğitiminde sadece öğrenim görmedi aynı zamanda eğitimini de çok yönlü olarak yaptı. Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesini kazandığının birinci yılında Fakülte Başkanlığına ve Türkiye Turizm Fakülteleri Öğrenci başkanlığına seçildi. İkinci yılında ise Antalya Fikir Kulüpleri Başkanlığına seçildi ve iki yıl bu görevini sürdürdü. Yani sonuç sürpriz değil.
 
Furkan Aydın; takımın başarılı bir üyesi. Temel eğitimi başarılarla ve takdirlerle süslü. Mustafa Kemal Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi son sınıf öğrencisi. Bölümünün sayı öğrencileri arasında. Yani başarı sürpriz değil.
 
Emre Zafer Çelebi; kendini ziyadesiyle yetiştirmiş. Hayatın her alanına özgün bir bakış açısını geliştirmiş. Temel eğitimi iftihar tablosu. Mustafa Kemal Üniversitesi İşletme Fakültesi 1. Sınıf öğrencisi ama bilgi ve birikimi üst sınıflarındaki ağabeylerine nal toplatacak seviyede. Yani başarıda tesadüfe zerre kadar yer yok.
 
Dörtyol ekibine birincilik ödülü olan diz üstü bilgisayar hediye ediliyor. Ama gençler durumdan memnun değil. Çünkü CHP Dörtyol İlçe Örgütünde gençlere sunum yapılacak bir projeksiyon cihazına ihtiyaç var ve ikincilik ödülü projeksiyon cihazı. Gençler birincilik ödülünü ikinciye teklif ediyorlar. Alın dizüstü bilgisayar sizin olsun, bize ikincilik ödülünü verin. Teklif kabul görmüyor. Sohbete tanıklık eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş araya giriyor. Bu başarılı gençleri ödüllendirmek adına onlara bir projeksiyon cihazı hediye edeceğini söylüyor. Gençlerde bilgisayarı ilçe gençlik kollarına hediye ediyor. Gençler mutlu, bizler ise gururluyuz.
Emeği geçen herkese ilçemiz adına bir teşekkür borcumuz var. En başta da bu gençlere.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar