Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başkan Savaş Dörtyol Mezbahanesi’nin Temelini Attı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Dörtyol ilçesi Yeşil Mahalle Hurmalık mevkiinde yapılacak olan mezbahanın temelini attı.

Başkan Savaş Dörtyol Mezbahanesi’nin Temelini AttıWeb
TV

Dörtyol   A+a-

Gerçekleştirilen temel atma törenine Başkan Savaş’ın yanı sıra, Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, HBB Fen İşleri Daire Başkanı Nihat Tazeaslan, HBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ramadan Sever, HBB Zabıta Dairesi Başkanı Edip Kadıoğlu, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur,  CHP Payas İlçe Başkanı Rafet Özkaya, Dörtyol Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Bölükbaşı, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Talay, Türk Kamu Çalışanları ve Dayanışma Vakfı(TÜRKAV)Dörtyol Şube Başkanı Başkanı Reşit Taşkın, , Dörtyol İlçe Tarım Müdürü İhsan İnal, Hatay Evladı Fatihhan Yörükleri Dernek Başkanı Musa Göğebakan,  Hatay Muhtarlar Dernek Başkanı Mahmut Gülcü, parti meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları(STK),muhtarlar ve mahalle sakinleri katılım gösterdi.     
 
MEZBAHANE 3 BİN METRE KARE ALANA SAHİP OLMAK ÜZERE 3 BÖLÜMDEN OLUŞMAKTADIR 
 
Yapılan mezbahane hakkında teknik bilgiler veren HBB Fen İşleri Daire Başkanı Nihat Tazeaslan, “Temelini bugün atacağımız mezbahane toplamda 3 bin metre kare alana sahip olmak üzere 3 bölümden oluşmaktadır. Ayrıca el değmeden teknolojik alet ve cihazlarla günlük 100 büyükbaş ve 200 küçükbaş hayvan kesimi işleme kapasitelidir. Mezbahanenin Dörtyollu hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
BİZLER HEMŞEHRİLERİMİZ İÇİN UMUT OLUP YOLDAŞ OLUYORUZ 
 
Dörtyol’a kazandırılan projenin önemine değinen CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur,” Belediyecilik halka dokunmaktır, hissetmektir, uzatılan ele el vermektir. Hatay Büyükşehir Belediyesi hepimizin belediyesidir. Bizler hemşehrilerimiz için umut olup yoldaş oluyoruz. Şu ana kadar değerli Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş, Dörtyol’da 26 km beton asfalt, 17 km sathi kaplama, 56 metre kare parke çalışması gerçekleştirdi. Şimdi de Dörtyol’a Avrupa standartlarına uygun modern bir mezbahane kazandırdı. Daha üretken bir Hatay için çalışmaktan yılmayan ve Hatay’ın huzurunun teminatı olan Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’a vermiş olduğu hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.
 
BAŞKAN SAVAŞ DÖRTYOL’UN ÇEHRESİNİ VE YAŞAM ALANLARINI DAHA GÜZELLEŞTİRMEK AMACIYLA KAPSAMLI ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİYOR
 
Hatay’ın her ilçesinde olduğu gibi HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın Dörtyol’da gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı mutluluğunu ifade eden Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Dörtyol’un çehresini ve yaşam alanlarını daha da güzelleştirmek amacıyla kapsamlı çalışmalar gerçekleştiriyor. Dörtyolluların istek ve taleplerini kırmayarak modern ve kalıcı hizmetler veriyor. Hatay’ın her noktasına sahip çıktığı gibi Dörtyol’u da sahiplendi. Bugün temelini atacağımız mezbahaneyi Dörtyol’a kazandıran başkanımıza hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.
 
BİZLER İMKÂNLAR DOĞRULTUSUNDA HEMŞEHRİLERİMİZE HİZMET ETMENİN ONURUNU YAŞIYORUZ 
 
Temel atımı öncesinde söz alan ve hemşehrilerinin yoğun ilgisi, coşkulu tezahüratı eşliğinde sözlerine başlayan Başkan Savaş, “Bizler imkânlar doğrultusunda hemşehrilerimize hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. Dörtyol ilçemize uzun süredir ihtiyacı olan modern bir mezbahane kazandırdık. Bugün temelini atacağımız mezbahaneyi 3 ay içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Ben belediye başkanı olarak altyapıya oldukça önem veren bir insanım. Altyapı demek temel demektir. Dörtyol’da içmesuyu şebekesini bu sene yetiştirmeye çalışacağız. Ayrıca kanalizasyon çalışmaları da gerçekleştiriyoruz. İsale hattı ve şebekeleri değiştirerek ihalesine çıkacağız. Biz hizmette şehir ayırımı yapmıyoruz. Her ilçenin ayrı ayrı öncellikleri var ve biz de ona göre hizmet vermeye çalışıyoruz. Dörtyol’da gerçekleştirmek istediğimiz 4 bin metre karelik Soğuk Hava Deposu ve Paketleme Tesisi projemiz var. Dörtyol Belediyesi ile ortaklaşa çalışarak tesisi yapmayı planlıyoruz” dedi.
 
Konuşmaların tamamlanması ile kurban kesimi gerçekleştirilerek katılımcılara aşure ikramında bulunuldu.
 
 
 
Başkan Savaş Dörtyol Mezbahanesi’nin Temelini Attı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar