Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Belen Geçidi Önemini Gelecekte de Koruyacak

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Belen Geçidinin önemini tarihte olduğu gibi gelecekte de koruyacağını söyledi.

Belen Geçidi Önemini Gelecekte de Koruyacak

Belen   A+a-

Yolu Belen’in geçenlerin sohbeti ve Belen ile ilgili anıları İstanbul Yenikapı’daki Hatay Günlerinde Belen standında yeniden dile geldi…
Lezzetleri ile dikkati çeken Belen Belediyesi Standı Hatay Günleri boyunca ziyaterçilerin ilgi odağı oluyor.
 
Belen’ın Belen Pekmezi, Belben, Cevizli Sucuk, Nar Ekşisi, Sumak, bir de Belen Tavası var yöresel lezzetlerinden. Her birinin yeri ayrı Hatay mutfağında. 
 
Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu ve ekibi, Hatay Günlerinde Belen’i en iyi şekilde tanıtıyor. Belen’i tüm değerleri ile hak ettiği konuma getirmek için gayretlerinin kesintisiz devam edeceğini söyleyen Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu Hatay günlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: 
 
İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Hatay Günlerinde Belen Geçidi Geçit olma özelliğiyle dikkat çekerken; yolu Belen’den geçenlerin yolu Belen standından geçti. Ziyaretçilerimizin Belen ile ilgili anılarını dinledik. Ziyaretçilerimize en güzel şekilde ağırlıyoruz. 
 
Belen ilçemiz, tarihi kültürel zenginliklerinin yanı sıra Hatay mutfağında önemli bir yere sahip. Zira birçok kişinin bildiği gibi ilçemizin adıyla anılan Belen tavamız var. 
 
Belen geçmişten günümüze Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan önemli geçitlerinden birisidir. Belen Geçidi önemini geçmişte olduğu gibi gelecekte de koruyacaktır. Bu özelliğini günümüzde de koruyor.  Belen’de yetişen organik ürünlerimizi ziyaretçilerimize sunarken onların Belen ile ilgili anılarını daha dinledik.  Bu sohbetlerimizi bazen Belen’den yolu geçen, Belen'de konaklayan ya da Belen'e yolu düşmeyen insanların da dikkatini çekti sandınız. Onlarla sohbet etmek, Belen ve Hatay ile ilgili anılarını dinlemek, onlarla vakit geçirmek Hatay’ın hoşgörü ve medeniyetlerin buluştuğu kent olduğunu dile getirmek güzel bir duygu. İlçemiz ve ilimin tanıtımı için bu tür organizasyonlara önem veriyoruz.” 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar