Skip Navigation Links

Arsuz Tüm Güzelliğiyle İstanbul’da...

Arsuz Belediyesi, Hatay Günleri’nde doğa harikası görüntüsüyle adeta fark yarattı

Arsuz Tüm Güzelliğiyle İstanbul’da...

Arsuz   A+a-

Arsuz’u tarihi, turizmi ve kültürel değerleri ile ön plana çıkarmanın yanı sıra turist potansiyelini de arttırmak için büyük çaba harcayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz’u İstanbul’da da en iyi şekilde tanıtmak için kolları sıvadı. Bu yıl 6’ncısı düzenlenen ve Yenikapı Sahil’de ilk kez ziyaretçilerine kapılarını açan Hatay Günleri etkinliğine katılan Arsuz Belediyesi, üç boyutlu deniz ve balık manzara kaplı yer zemini, Kleopatrayı iyileştiren kumsalı, uçan martıları, balık ağı, teknesi, şezlongu ve deniz kabuklarının yanı sıra ilçenin  tüm güzelliklerini resimlerle süslendiği stant, diğer ilçe belediyelerinin stantlarından çok daha zengin görselliğiyle dikkat çekti.  Ada görüntüsü veren stanttaki zeminine ziyaretçilerin şaşkın bakışları dikkatlerden kaçmazken, misafirler fotoğraf çekmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Arsuz’u tanıtmanın yanı sıra, İstanbul’da yaşayan Hataylılar’ın özlem giderdiği etkinlikte standı ziyaret eden konuklarına Arsuz’un meşhur kabak tatlısı, ceviz reçeli, turunç tatlısı, tatlı patatesi, ilçede üretilen muz, nar, şalgam da ikram edilirken, Cennet Hurması da stantta en çok ilgi gören ürün oldu.
 
Turizm Bakanından Başkan Culha’ya övgü
 
Arsuz Belediyesi’nin yoğun ilgi gören standını ilk gün Turizm ve Kültür Bakanı Yardımcısı Hüseyin Yayman, Hatay Vali Yardımcısı Ömer Varol, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, HATAY-DER Başkanı Mustafa Koçar, ilçe beleidye başkanları, İstanbullular ve İstanbul’da yaşayan Hataylılar ziyaret etti.
 
Arsuz Belediyesi’nin standı kadar, farklı lezzetleriyle de dikkatleri çektiğini söyleyen Turizm ve Kültür Bakanı Yardımcısı Hüseyin Yayman, Arsuz’u Mısır’dan Cleopatra için getirilen kumlarıyla tanıdığını belirterek, bunun çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
 
Konuşmasında tanıtımın önemine dikkat çeken Yayman, Sahil Yürüyüş Yolu hakkında Başkan Culha’dan bilgiler alırken, ‘İşte halkçı başkan” ifadelerini kullandı. 
 
“Arsuz, İstanbul’a taşındı”
 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, teknesi, balık ağı, deniz kabukları, maket martıları, şezlongu ve Arsuz’dan getirilen kum ve deniz kabukları ile gelin gibi süslenmiş Arsuz Belediyesi standını görünce, “Arsuz’a gidemeyenler için Arsuz buraya taşınmış” ifadelerini kullandı.
 
“Tanıtım için her fırsatı değerlendiriyoruz”
 
Ulusal ve uluslararası alanda Arsuz’u en iyi şekilde tanıtmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, “Arsuz, turizmde önemli değerleri ve potansiyeli olan bir ilçe.. Bu nedenle ilçemizde turizmin gelişmesini sağlamak ve turizmden elde edilen geliri artırmak amacıyla yoğun bir çaba içerisindeyiz. Turizmin gelişmesi için ulaşım, konaklama gibi altyapı hizmetlerinin yanında iyi bir tanıtıma da ihtiyaç duyulmaktadır. Biz de turizm kenti olma hedefinde emin adımlarla ilerleyen Arsuz’u en iyi şekilde tanıtmak ve turizm alanında ismini duyurabilmek için her fırsatı değerlendiriyoruz. Bu nedenle de Başkentte Hatay Günleri etkinliğinin önemini biliyoruz” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet