Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay Günleri için 600 Koli Hediye Edildi

Yaşar Toksoy’u makamında ziyaret eden Hacı İbrahim Seçer her biri 4 kg olan 600 koliyi teslim etti.

Hatay Günleri için 600 Koli Hediye Edildi

Gündem   A+a-

 
Dörtyol’un ilk ve tek online narenciye satış sitesi Mega Tarım İşletme sahibi ve Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Hacı İbrahim Seçer geçtiğimiz hafta Cuma günü Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’u ziyaret ederek 5-9 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olan Hatay Günleri için 600 koli narenciye hediye etti.
 
Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’u makamında ziyaret eden Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Hacı İbrahim Seçer her biri 4 kg olan 600 koliyi teslim etti.
 
Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy yaptığı açıklamada; “Bölgedeki bütün narenciye üreticilerimize şahsınızda teşekkür ediyorum. Dörtyol ilçemiz Türkiye’nin narenciye tüketiminin % 17 gibi bir kısmını tek başına karşılıyor. Buda yıllık yaklaşık 600 bin ton narenciye üretimi manasına gelmekte. Bizde belediye olarak sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerde narenciyemiz başta olmak üzere ilçemizin değerlerini tanıtmaya çalışıyoruz. Hatay Valiliğimiz, Hatay Büyükşehir Belediyemiz ve Hatay Birlik Vakfımız başta olmak üzere 5-9 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olan Hatay Günlerine 15 İlçe Kaymakamlığımızla beraber Dörtyol Belediyesi olarak iştirak edeceğiz.  Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliğimiz ilçemiz önemli bir fedakarlığa imza atarak tarım üretimimizin bel kemiği olan mandalinadan 600 koli hazırlamış ve iletilmek üzere tarafımıza teslim etmiştir. Birliğimizin bu katkısının yanı sıra biz de Dörtyol Belediyesi olarak İstanbul’a 20 ton narenciye götürerek orada fuarımızı ziyarete gelen vatandaşlarımıza dağıtacağız. Dörtyol narenciyesinin tanıtımı için bunun önem arz ettiğini düşünüyoruz. Çünkü Hatay denilince akla ilk olarak künefe gelmekte. Bu algıyı kırmak Cumhuriyet tarihimizde önemli bir yeri olan ve kurtuluş savaşını başlatan 19 Aralık 1918 tarihinde atılan ilk kurşunu ve buradan ülke geneline yayılan milis direnişi zihinlere nakşetmeliyiz. Katkılarınızdan ötürü tüm üreticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.  
 
Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Hacı İbrahim Seçer’de yaptığı açıklamada; “Turunçgil Bahçelerimizde yetkili sertifikasyon firmaları tarafından denetlenerek iyi tarım uygulamaları ve Global Gab sertifikası ile üretim yapmaktayız. Tarımsal ilaç kalıntısı ve kanserojen madde içermeyen narenciye meyvesi üretme sevdalısı olarak çalışmaktayız. Öncelikle Başkanımıza narenciye konusundaki özverili ve duyarlı çalışmalarından ötürü teşekkürlerimi arz etmek istiyorum. Başkanımız ilçemizin bu tarımsal değerini gittiği her platformda dile getirerek bizlere destek olmaktadır. Hatay Asya’ya açılan bir kapıdır ve bu kapının önemi her gün biraz daha artmaktadır. Sayın başkanımız bu konunun bilinciyle üreticilerimizin her zaman yanında olmuştur. Az önce başkanımızın da ifade ettiği gibi Künefe Türkiye’nin her yerinde yapılabilir, hatta dünyanın hangi ülkesinde isterseniz imal edilebilir. Oysa ki narenciye sadece Akdeniz kuşağına ve özellikle de satsuma cinsi mandalina bölgemize aittir. Bu özelliğiyle her platformda önce çıkartılması gereken önemli bir tarım değeridir” dedi.    
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş