Skip Navigation Links

'Kanser Kalpten Sonra İkinci Büyük Hastalık'

İskenderun Özel Palmiye Hastanesi Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Yılmaz Şahutoğlu her yıl milyonlarca insanı öldüren kanserin, kalp hastalıklar

Sağlık   A+a-

 
“Kanser Kalpten Sonra İkinci Büyük Hastalık”
 
 
İskenderun Özel Palmiye Hastanesi Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Yılmaz Şahutoğlu her yıl milyonlarca insanı öldüren kanserin, kalp hastalıklarının ardından ikinci büyük hastalık olduğuna dikkat çekti.
 
Özel Palmiye Hastanesi Başhekimi ve Genel Cerrahi uzmanı Operatör Doktor Yılmaz Şahutoğlu, Mide rahatsızlığı gibi çeşitli şikayetlerle gelen hastaların yapılan tetkikleri sonrasında kanser teşhisi konulabildiğini söyledi.
 
Mide rahatsızlığı şikayetiyle gelen beş çocuk annesi 75 yaşındaki Hatice Boran’a kanser teşhisi konduğunu ve 4 saat süren ameliyat sonrası tedavi takibine alındığını belirten Şahutoğlu “Poliklinik muayenesinin ardından, endoskopi kontrolünden geçirdik Endoskopi ile yapmış olduğumuz teşhiste mide de dev bir ülser tespit ettik.Ülserin kötü huylu olduğu tanısının konmasının ardından yapılan biyopsi sonrasında kanser olduğuna karar verildi. Genel cerrahi dalında kanser cerrahisinin en büyük ameliyatı olarak belirtilen mide ameliyatına Hatice Boran’ı aldık. Midesi alınarak, yemek borusunu devamı ince bağırsağa bağlantı yapılarak sağlandı. Yaklaşık 4 saat süren ameliyat sonrası hastanın genel durumunu iyi, genel cerrahi servisine alınarak tedavisi sürüyor. İyileşme sürecini tamamladıktan sonra hastamız onkolojik tedavi ye yönlendirilecektir” dedi.
 
KANSER KALPTEN SONRA İKİNCİ BÜYÜK HASTALIK
Palmiye Hastanesi Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Yılmaz Şahutoğlu her yıl milyonlarca insanı öldüren kanserin, kalp hastalıklarının ardından ikinci büyük hastalık olduğuna dikkat çekti.
 
YILDA 7 MİLYON KANSERLİ ÖLÜYOR
Dünya sağlık örgütünün dünyada her yıl 7 milyon insanın kanserden öldüğünü bildirdiğini de sözlerine ekleyen Şahutoğlu Kanser hastalığı konusunda şunları söyledi: “Bu denli ciddi ve tehlikeli olan bu hastalık nedir? Nasıl oluşur? En çok hangi organları tutar ve ölüme sebebiyet verir? Nedenleri nelerdir? Gibi cevap bekleyen pek çok soru vardır. Kanser (kötü huylu tümör) , vücutta normal kontrol mekanizmalarını tanımayan bir hücre çoğalmasıdır. Bu hücreler anormal bir biçimde çoğaldıkları için normal dokuları istila eder ve uzak organlara yayılma gücü sergiler.”
 
ERKEKLERDE AKCİĞER KADINLARDA MEME
İnsanların dörtte birinin, bir gün kansere yakalandığına değinen Şahutoğlu,”Erkeklerde kanserden ölümlerin başında akciğer kanseri, kadınlarda ise meme kanseri geliyor. Her iki cins için ikinci sırada kalın bağırsak kanseri var. Bundan sonra sırasıyla tehlikeli organlar erkeklerde; prostat, pankreas ve mide, kadında; uterus, akciğer ve overdir. Yapılan araştırmalar sonrasında ulaşılan yeni bilgilere göre; Hücrelerimizin içinde, kanser genleri vardır; bunlar içimizdeki düşmanlardır. Birde yaşadığımız ortam ve yaşayış biçimimizle ilgili; bazı kimyasal maddeler (en başta tütün dumanı ),beslenme düzenimiz, radyasyon ve virüsler gibi dışımızdaki düşman vardır. Bunların dışında en önemlisi ise genetik faktörlerdir.” Diye konuştu.
 
KANSERİ ÖNLEMEK VE TEDAVİ
İnsanların korkulu rüyası olan kanserin oluşmasını önlemenin birinci derecede önem taşıdığına açıklamasında yer veren Cerrahi uzmanı Şahutoğlu,”Bugün batı ülkelerinde kanserden ölümlerin %65 ' inde risk faktörleri Sigara ve Beslenme Özellikleridir. İkinci derecede önlemede en önemli unsur erken tanıdır.Kanserin tedavisine gelince ise ameliyat; başka tedavi yöntemleri ortaya çıktıktan sonra bile ikinci plana düşmedi. Primer tümörün ameliyatla çıkarılması, kanserin kontrol altına alınmasında genellikle yine en etkili yöntemdir. Cerrahi tedavisinden sonra onkolojik tedavi önemli rol tutar.”diyerek sözlerini tamamladı.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet