Skip Navigation Links

'Meme Kanseri'nde Erken Teşhis Hayat Kurtarır.. '

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Sağlık   A+a-

"669" height="325" align="top" alt="" src="/userfiles/image/meme%20kanseri%20bb(1).jpg" />
Hiç doğum yapmamış veya geç doğum yapan kadınlarda meme kanseri riskinin daha büyük olduğunu ve her 100 meme kanseri vakasından bir tanesinin de erkeklerde görülebildiğine dikkat çeken Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doçent Doktor Ahmet Aslan:
 
“Meme Kanseri’nde Erken Teşhis Hayat Kurtarır..
 
Özel İskenderun Gelişim Hastanesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında eğitim çalışmalarına devam ediyor.
Çağımızda kadınların korkulu rüyası haline gelen ve erken teşhisin hayat kurtardığı meme kanseri ile ilgili bir konferans veren Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doçent Doktor Ahmet Aslan, meme kanseri eğitim çalışmalarına hastanenin kadın personelinden başladı.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Kırmızı Salon’da düzenlenen konferansta meme kanserinde erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çeken Doçent Doktor Ahmet Aslan, kadınların belli sıklıklarda memelerini muayene etmeleri gerektiğini belirterek, muayene yöntemlerini de slayt destekli olarak anlattı.
Her 100 meme kanserinden bir tanesinin erkeklerde de görülebildiğine dikkat çeken Doçent Doktor Ahmet Aslan, “İnsanlarda meme kanserinin nedenleri bilinmemektedir. Meme kanseri ile ilişkin olarak, katılım, menstruasyonlar, evlilik, doğumlar, emzirme, kontraseptif kullanımı, memenin iyi huylu emitelyal hastalıkları, hormonal, iatrojenik ve immünolojik faktörler karşımıza çıkmaktadır. Hiçbir faktörün tek başına büyük önemi yoktur.
Meme kanserinin görülme sıklığı yaşla birlikte artar. Şimdi ki yapılan çalışmalarda 40 ve 50’lili yaşlarda daha sık görülmektedir. Son yıllarda 20-30 yaşları arasında da meme kanserini görüyoruz. Meme kanseri, öncelikli olarak bayanların hastalığı ama her 100 meme kanseri vakasından 1 tanesini erkeklerde görebiliyoruz. Bir memenin kanser olması diğer memenin de kanser olma riskini arttırabiliyor. Doğurmamışlarda veya çok geç doğuranlarda maalesef biraz daha artıyor. “ dedi.


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet