Skip Navigation Links

İtfaiye Teşkilatı 302 Yaşında!

İtfaiye Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü törenlerle kutlandı.

İtfaiye Teşkilatı 302 Yaşında!Web
TV

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, İtfaiye Teşkilatının kuruluş yıldönümü münasebetiyle tören düzenledi. 
28 Eylül Çarşamba günü HBB İtfaiye Daire Başkanlığı binasında düzenlenen törene, 112 Acil Çağrı Komuta Merkezi İtfaiye Amiri Ahmet Doğruer, I. Bölge Müdürü Ramazan Yücedal, şube müdürleri, grup amirleri ve itfaiye personelleri katıldı.
Tören, Türk Ulusu’nun Ulu Önderi M. Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için durulan saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.
AHMET DOĞRUER“AĞIR KOŞULLARDA ÇALIŞARAK YÜREK BURKAN OLAYLARA ŞAHİT OLDUK”
112 Acil Çağrı Komuta Merkezi İtfaiye Amiri Ahmet Doğruer,  konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Beşikten mezara halka hizmet sunan itfaiye mensuplarının, kendi canından çok halkın canını düşünerek, birçok olayda omuz omuza ağır koşullarda mücadele ettiklerini belirtti. 
İtfaiyecilik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Doğruer, " Kendi canını hiçe sayarak halka hizmet sunan itfaiye mensupları, birçok olayda omuz omuza mücadele etti. Kazalar, yoğun dumanlar, sel baskınları, acil vakalarda ve doğal afet durumlarının getirdiği ağır koşullarda çalışarak yürek burkan olaylara şahit olduk. Afetzedelerle beraber üzüldük, beraber ağladık. Bu güne kadar itfaiyeciler yüreğindeki insan sevgisi, özverili çalışması ve mangal gibi yüreği ile doğal afet durumlarında mantıklı müdahalelerde bulunarak, kaosu bertaraf edebilmiştir” ifadelerine yer verdi.
 “İTFAİYECİLER, BELDİYELERİN SIRTINDA KAMBUR OLARAK GÖRÜLMEMELİDİR”
Konuşmasının devamında geçmişte itfaiyecilik mesleğinin fazlasıyla hor görüldüğünü ve hiçbir hakka sahip olmadığını belirten Doğruer, “Eskiden biz itfaiyecilerin adı, “Tulumbacılar” olarak zikredilirdi. Yıllarca itfaiyeciler belediyelerin sırtında kambur gibi gözükmüş olsa bile görevlerini en iyi şekilde yapmışlardır. Asıl görevleri yangın söndürme, can ve malları kurtarma, ilk yardım, sel baskınları gibi doğal afetlere müdahale olan itfaiyecilik mesleği, zaman zaman hafife alınmış, unutulmuş ve hatta görmezden gelinmiştir. Cadde yıkayan, yol sulayan, pankart asan, kapı açan, bir kanunda uzun yıllar sanki asli görevleri bunlarmış gibi ezilmişlerdir” açıklamasında bulundu. 
DOĞRUER: ARTIK ÖKSÜZ EVLAT DEĞİLİZ
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın İtfaiye Daire Başkanlığı’na verdiği önemi belirten Ahmet Doğruer: “ Zaman zaman hükümetler unutsa bile itfaiyecileri düşünen bazı belediye başkanları olmuştur. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Doç. Dr. Lütfü Savaş’a, Hatay halkı için en verimli birimlerden biri olan İtfaiye Dairesi Başkanlığı çalışanlarının, sosyal, ekonomik ve özlük hakları konusunda büyük önem verdiğini gördük. Hatay halkının canını, malını, geleceğini korumak adına her türlü itfaiye araçları, ekip ve ekipmanları temin etmesi insanlara vermiş olduğu değerin ispatıdır. Bizlere verdiği önemle artık kendimizi öksüz evlat olarak görmüyoruz. Çünkü itfaiyecilik mesleğinin kutsal, zor, riskli mangal gibi yürekli, akılca bir meslek olduğunu, halka hizmetin 24 saat aralıksız verilmesi gerektiğini biliyoruz ve bu bilinçle görevlerimizi aksatmadan yapıyoruz. Ümit ediyoruz ki milletçe, gelişen dünya hakları ile eşit düzeyde bir ilk yardım ve yangın güvenlik eğitimine sahip olalım bu bilinçle hareket edelim” İfadelerine yer verdi. 
112 Acil Çağrı Komuta Merkezi İtfaiye Amiri Doğruer konuşmaların sonunda, yangından ve doğal afetlerden uzak bir dünya ümidi ile itfaiye çalışanlarının ‘İtfaiye Haftasını’ kutladı.
 
 
 
İtfaiye Teşkilatı 302 Yaşında! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet