Skip Navigation Links

Vali Erdal Ata Külliye'ye Hayran Kaldı

Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi yeni atanan Hatay Valisi Erdal ATA'yı ağırladı.

Vali Erdal Ata Külliye'ye Hayran Kaldı

Gündem   A+a-

 Hatay Valisi Erdal Ata, Mimar Sinan Proje Olimpiyatları’nda mimarlık kategorisinde "Hatay Hilton Müze Otel", tasarım ve fikir kategorisinde de "Medeniyetler ve Dinler Merkezi" projelerinin uluslararası yüksek ödüle layık görülmesi vesilesi ile düzenlenen gezi programının ikinci gününde Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde düzenlenen akşam yemeği programına katıldı.
 
 
 
Gerçekleşen programa Hatay Valisi  Erdal Ata’nın yanı sıra Eski Vali Lütfullah Bilgin, Danıştay Başsavcısı Halil Yılmaz, 20. Ceza Dairesi Başkanı İlmittin Köklü, Danıştay Daire Başkanı Fethi Aslan, Danıştay Üyesi Hicabi Ece, Danıştay Üyesi Mahmut Doğan, Sayıştay Daire Başkanı Cavit Erdoğan, HSYK Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Mutta, Sayıştay Denetçisi Kazım Özkan, Eski General Akif Vurucu, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Payas Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Yeniyur'un son Belediye Başkanı Hasan Avni Günal, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Başkanı İlyas Demirci ve Hatay Birlik Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer, İşadamları ve çok sayıda basın mensupları katıldı.

Gecede konuşan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ve Payas Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Payas ilçesinin tarihsel gelişimini ve stratejik önemini anlatarak tarihi Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi hakkında bilgiler verdiler.
 
Yemek programında Mimar Sinan’ın en güzel eserlerinden olan, 1571 yılında II. Sultan Selim döneminde Sokullu Mehmet Paşa adına yaptırılan Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nin büyüleyici tarihi atmosferinde gerçekleşen Türk Sanat Müziği  dinletisi katılımcılara keyifli anlar yaşattı.
 
Program bitiminde Vali Ata ve bereberindeki heyet bir süre tarihi Sokullu Mehmet Paşa Külliyesini gezerek Payas Belediye Başkanı Bekir Altan'dan müze hakkında bilgiler aldı ve çekilen hatıra fotoğrafı ile program son buldu.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet