Skip Navigation Links

Hatay'ın Projelerine Uluslararası Ödül

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Medeniyetler Korosu'nun konserine katıldı.

Hatay'ın Projelerine Uluslararası ÖdülWeb
TV

Gündem   A+a-

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği tarafından geleneksel olarak düzenlenen, Mimar Sinan Proje Olimpiyatları’nda mimarlık kategorisinde  "Hatay Hilton Müze Otel", tasarım ve fikir kategorisinde de "Medeniyetler ve Dinler Merkezi" projeleri uluslararası yüksek ödüle layık görüldü. 
 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ödüller vesilesiyle organize edilen gezi programının bir parçası olan Hatay Medeniyetler Korosu’nun konserine katıldı.
 
23 Eylül 2016 Perşembe günü saat 19.30’da Ottoman Palace Otel’de düzenlenen konser ve yemek programına Hatay Valisi  Erdal Ata’nın yanı sıra, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İl Jandarma Komutanı ve Garnizon Komutanı J.  Alb. Turgay Aras, yüksek yargı üyeleri, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Başkanı İlyas Demirci, Hatay Birlik Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer  katıldı.
 
2 BİN 200 PROJE İÇİNDE ‘HATAY HİLTON MÜZE OTEL’ İLE ‘MEDENİYETLER VE DİNLER MERKEZİ’ PROJELERİ YÜKSEK ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ
 
Yılda bir düzenlenen Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları'nın mühendislik, mimarlık, şehircilik, tasarım ve fikir kategorilerinde yarışmaları içerdiğini ifade eden yetkililer, olimpiyatlarda 2 bin  200 üzerinde projenin yarıştığını belirterek, mimarlık kategorisinde 'Hatay Hilton Müze Otel', tasarım ve fikir kategorilerinde de 'Medeniyetler ve Dinler Merkezi' projelerinin uluslararası yüksek ödüle layık görüldüğünü açıkladı.
 
ÜÇ SEMAVİ DİNE MENSUP VATANDAŞLARIN BİR ARAYA GELMESİYLE OLUŞAN MEDENİYETLER KOROSU VERDİĞİ KONSERLE KEYİFLİ ANLAR YAŞATTI
 
Hatay'da kurulan, farklı meslek gruplarından ve üç semavi dine mensup insanların bir araya gelmesi ile dikkat çeken, barış, kardeşlik ve hoşgörü kenti hatayı ulusal ve uluslararası platformlarda en güzel şekilde temsil ederek Hatay’ın ve dolayısıyla Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunan kurucusu ve şefi Yılmaz Özfırat yönetimindeki Hatay Medeniyetler Korosu verdikleri konserle dinleyicilere keyifli anlar yaşattı.
 
“HATAY, TARİHSEL YAPISIYLA ÇOK ÖZEL BİR ŞEHİRDİR” 
 
Hem  tarihî hem dinî yolların kavşak noktasında bulunması,  önemli bir limana sahip olması gibi özelliklerinin jeopolitik önemini artırdığını ve onun her devirde gözde bir şehir olmasını sağladığını vurgulayan Vali Ata, ‘’İnsanlık tarihine paralel olarak dinler tarihinin de önemli bir sahnesi olan Hatay, Anadolu’nun ilk kilisesiyle, ilk camisiyle, Habib-i Neccar’ıyla, Beyazid-i Bestami’siyle çok özel bir şehirdir’’dedi.
 
“HATAY’DA CAMİ, KİLİSE VE HAVRA AYNI SOKAKTADIR, SEVİNÇLER VE ACILAR BİRLİKTE YAŞANIR”
 
Hatay’da üç semavî dinin ve farklı mezheplerin, ırkların, dillerin, kültürlerin bir arada, barış içinde yaşadığını dile getiren Vali Ata, ‘’Hatay’da cami, kilise ve havra aynı sokaktadır, çan, ezan, hazan sesi gibi dualar, âminler birbirine karışır. Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi komşudur. Sevinçler de acılar da birlikte yaşanır. En küçük farklılıkların bile çatışma sebebi olabildiği bir zamanda, birlikte yaşama kültürüyle çok özel bir şehir olan ve bu özelliğiyle tüm dünyaya örnek teşkil eden Hatay; barış, kardeşlik ve hoşgörünün sembolü olmuştur. Tüm bu güzelliklerin sahibi olan şehrimiz bugün uluslararası bir platformda, Hatay Birlik Vakfı Başkanımız Sayın İhsan Aydeğer’in çabalarıyla yeniden gündeme gelmiştir’’ dedi.
 
“İLİMİZDE BULUNAN İKİ DEĞERİN BAKÜ’DE ÖDÜLLENDİRİLECEK OLMASI BİZLERİ ZİYADESİYLE MUTLU ETTİ”
 
Konuşmasına devam eden Vali Ata, “Hatay’ın; ‘Antakya Müze Otel’ ile Mimar Sinan Proje Olimpiyatları’nın mimarlık kategorisinde; ‘Medeniyetler ve Dinler Merkezi Hatay’ ile tasarım ve fikir kategorisinde temsil edilmesi ve ilimizde bulunan iki değerin Bakü’de ödüllendirilecek olması, bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Hatay ilinin dünyada tanıtımına büyük katkılar sağlayacak bu tür uluslararası organizasyonlara katılımın çok önemli olduğu ve desteklenmesi gerektiği kanaatindeyim. Bu vesileyle, projelerin genel kurulda görüşülmesini sağlayan İhsan Aydeğer ve proje değerlendirme kuruluna ve ilimizde projelere katkı sağlayan başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Gerçekleştirdikleri etkinlikler ve yaptıkları çalışmalarla ilimizi temsil ederek Hatay’ın tanıtımına katkı sağlayan Hatay Birlik Vakfı ve yönetim kuruluna bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum. Marifet iltifata tabidir. İnanıyorum ki, ilimizin kazandığı bu ödüller hem sahip olduğumuz güzellikleri fark etmemizi sağlayacak hem de bu güzellikleri geliştirmek ve tanıtmak için el birliğiyle daha çok çalışmamız için bizi şevklendirecektir ’’ açıklamasında bulundu.
 
BAŞKAN SAVAŞ: HATAY’A LAYIK GÖRÜLEN BU ÖDÜLLER ÜLKEMİZ VE İLİMİZ ADINA GÖĞSÜMÜZÜ KABARTACAK ÖNEMLİ GELİŞMELER
 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş yaptığı açıklamada, ‘’İlimize yeni atanan Sayın Valimiz önderliğinde hep birlikte bu serhat şehrimize güzel hizmet yapma fırsatımız olur. Hatay’a layık görülen bu ödüller hem ülkemiz adına hem de şehrimiz adına göğsümüzü kabartacak önemli gelişmelerdir. Misafirlerimizin buraya gelmesinde emeği olan İhsan Bey’e ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Başkanı İlyas Demirci’ye can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Misafirlerimizin burada kaldığı süre içerisinde çok güzel vakit geçirmesini temenni ediyorum. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ ifadelerine yer verdi.
 
DEMİRCİ’DEN BAKÜ’DE DÜZENLENECEK OLAN TÜRK DÜNYASI KURULTAYI’NA DAVET
 
Konuşmaların ardından Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Başkanı İlyas Demirci, Vali Ata’ya plaket takdim ederek kendisini, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı ve toplantıya katılım gösterenleri Bakü’de düzenlenecek olan Türk Dünyası Kurultayı’na davet etti.
 
 
 
Hatay'ın Projelerine Uluslararası Ödül videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet