Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Böyle Yardım Olmaz Olsun

Devletin milyarlarca para ödediği ve insanca yaşama katkı vermek üzere yoksul ve düşküne dağıtılan kömürler

Böyle Yardım Olmaz Olsun

Gündem   A+a-

 Hatay İskenderun Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından durumu iyi olmayan yaşlı ve yoksul vatandaşa ulaştırılmak üzere dağıtımı yapılan kışın yakacak kömürü yolun ortasına bırakıp gidilmesi tepki çekti.
 
Devletin milyarlarca para ödediği ve insanca yaşama katkı vermek üzere yoksul ve düşküne dağıtılan kömürler direk hak sahibine ulaştırılmak yerine, sokak ortalarına gelişi-güzel atıldığı bildirildi.
 
Dağıtım ihalesini alan firma çalışanları her yıl yoksul ve düşküne dağıtılması gereken kömürleri sokak ortasına bırakıp gitmesi toplumun tüm kesimlerinden tepki gördü.
 
Bu manzarayı gören çok sayıda vatandaş “Böyle yardım olmaz olsun! Yapılan hareket hem vatandaşları toplum karşısında mahcup ediyor, hem de devletin sıcak ve şefkatli yaklaşımına gölge düşürmektedir. Yapılan bu çağ dışı dağıtıma yetkililerin biran önce el atıp, yanlış uygulama ve yaklaşımın önüne geçmelidir” dediler.
 
 Bazı vatandaşlar ise kömürü alacak birçok kişinin yaşlı ve kadın olduğunu, evinde kimsesinin bulunmadığını da ifade ederek “O kömür kış boyu orada kalsa evine çıkartamazlar, mahalleli yardım etmez ise orada kalır. Bu konuda İskenderun Kaymakamımız olaya el atmalı kömürler evlerine ve adreslere sağlıklı dağıtılmalı. Sokak ortalarına atılan kömürler ayrıca kötü niyetli başka kişilerinin eline de geçebilir” diye konuştular.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş