Skip Navigation Links

Mithat Nehir'den Eğitimcilere Destek!

Başkan Nehir: “Eğitim Emekçilerinin Yanındayız “

Mithat Nehir'den Eğitimcilere Destek!

Gündem   A+a-

 
Samandağ CHP İlçe Örgütü açığa alınan eğitim emekçisi öğretmenlerin  görevlerine geri dönmeleri ile ilgili destek vedi. Samandağ Altıok sokak’ta bulunan CHP ilçe örgütü binasının önünde başlayan yürüyüş, Ortaokul caddesinde İnönü  caddesine doğru devam etti.Abdullah Cömert alanında saat 15.00’da  Samandağ CHP İlçe örgütü ve Samandağ Eğitimsen bir araya geldiler. CHP Samandağ İlçe Teşkilat Başkanı İbrahim Aydoğan,Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir,Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir,CHP Samandağ Kadın Kolları,CHP Samandağ Gençlik Kolları ,Belediye Meclis üyeleri, CHP İl, ilçe yöneticileri “eğitim emekçileri yalnız değildir” ve çeşitli sloganlarla Eğitim emekçilerine destek oldular. Samandağ Eğitimsen Şube Başkanı Cüneyt Kayıkçı :”Samandağ CHP İlçe örgütüne ve Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek ilk konuşmayı başkan Nehir’e verdi.
 
 
. Basın açıklamasına katılan Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir bir konuşma yaparak Samandağ eğitimsen şubesinin eylemine destek verdiğini belirtti.
 
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir Abdullah Cömert alanında yaptığı açıklamada:”Haksız, hukuksuz bir uygulama ile karşı karşıyayız. Askeri vesayet derlerdi, bizler bütün baskının askerlerden geldiğini sanırdık.  Görüyorum ki gücü eline geçiren aynı şekilde otoriterleşiyor. Hukuksuz ve baskıcı uygulamaları hayata geçiriyor. Darbeleri, hukuksuzluğu, baskıyı, otoriterleşmeyi, önlemenin yolu bu değildir.  Sivil kurumları zayıflattılar, Meslek odalarını zayıflattılar, gelirlerine el koydular. Sendikaları zayıflattılar, partilerini iç işlerine karıştılar, onları işlemez hale getirdiler. Sistemin sigortalarını kendi elleriyle yok ettiler. Sigortalar olmazsa demokrasi olmaz, faşizm olur, darbeler olur, baskıcı uygulamalar olur. Bu da gün gelir herkesi vurur. Bu nedenle diyoruz ki iktidar derhal sendikalardan ve diğer sivil örgütlenmelerden elini çekmelidir.
 
               İlçemizde yaklaşık 250 , genelde de 14 bin  kamu personeli açığa alınmıştır. Partimiz CHP en tabandan en tepeye kadar bunun yanlış olduğunu, hükümetin bu yanlıştan dönmesi gerektiğini düşünmektedir. Biz de CHP’nin kurumları ve taşra örgütleri olarak bu hukuksuz uygulamanın karşısındayız. Suçu sabit olmayan bir kimsenin açığa alınması  ne vicdanidir ne de insanidir.
 
                   Bu günlere gelebilmek , öğretmen olabilmek için sizler ve aileleriniz ne badireler atlattınız.
Önce üniversite giriş sorularını çaldılar, üstesinden geldiniz, KPSS sorularını çaldılar, yine üstesinden geldiniz.  Şimdi ise sizi öğretmenlikten böyle koparmaya çalışıyorlar, yine üstesinden geleceksiniz, hep beraber geleceğiz.
 
                      Biz biliyoruz ki bu mücadele sadece öğretmenlerin mücadelesi değildir. Mandalinasını satamayan çiftçinin, inancını yaşayamayan azınlığın da, iş bulamayan işsizin, atama bekleyen öğretmenlerimizin de, eşinden, toprağından, çocuğundan uzakta ekmek derdine düşen, Arabistan’daki, Sudan’daki, Uganda’daki,Rusya’daki kardeşlerimizin de birleşik mücadelesidir. Hukuka dayanmayan hiçbir cezalandırmaya saygı duymuyorum. Hükümeti bu yanlıştan bir an önce dönmeye çağırıyorum, hak arayışınızda yanınızda olduğumu bir kez daha yineliyorum… “ifadelerine yer verdi.
 
CHP İLÇE BAŞKANI AYDOĞAN:”HÜKÜMET BU YAKLAŞIMINDAN VAZGEÇMELİDİR”
 
Abdullah Cömert alanında devam eden eylemde Samandağ CHP İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan bir konuşma yaparak Samandağ  Eğtimsen Şubesinin eylemine destek olduğunu belirtti.
CHP Samandağ ilçe Başkanı İbrahim Aydoğan konuşmasında:” 93 yıllık Cumhuriyet tarihimizde Türkiye’de özgürlükler üzerindeki baskılar yeni bir aşamaya girmiştir. Bundan böyle, siyasal iktidarın istemediği düşünceleri ifade eden herkes, hukuka değil iktidara hizmet eden sulh ceza hâkimlikleri tarafından tutuklanarak susturulma tehlikesi ile karşı karşıyadır.”-
 
Evrensel Hukuk’a göre suçun ve cezanın şahsiliği vardır. Bu toptancı yaklaşımı doğru bulmuyoruz. Hükümet böyle bir toptancı yaklaşımdan derhal vazgeçmelidir.
 
TAMAMEN SENDİKAL FAALİYET ÇERÇEVESİNDE YAPILAN ÇALIŞMALARI TERÖRLE İLİŞKİLENDİRMEK
EMEKÇİ, AYDIN,DEVRİMCİ, DEMOKRAT ÖĞRETMENLERİ TESPİT EDEREK AÇIĞA ALMAK KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ..
HATAY'DA AKP'NİN KORKUTMA,TEHDİT VE SİNDİRME POLİTİKALARINA BOYUN EĞMEYEN ÇOĞU EĞİTİM-SEN SENDİKASINA BAĞLI 928 ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI..
CHP SAMANDAĞ İLÇE ÖRGÜTÜ OLARAK,
 
AKP'NİN BU İNTİKAMCI , KİRLİ POLİTİKALARINDAN DERHAL VAZGEÇMESİNİ VE AÇIĞA ALINAN EĞİTİM EMEKÇİLERİNİN İVEDİLİKLE GÖREVİNE İADE EDİLMESİNİ İSTİYORUZ..
EĞİTİM EMEKÇİLERİ YALNIZ DEĞİLDİR...
 
EĞİTİM EMEKÇİSİ ÖĞRETMENLERİMİZİN HEPSİ GÖREVLERİNE İADE EDİLENE KADAR CHP SAMANDAĞ İLÇE ÖRGÜTÜ OLARAK KENDİLERİNİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ  HER ZAMAN YANLARINDA OLACAĞIMIZI BURADAN BİLDİRİYORUM..
 
VE AKP HÜKÜMETİNE  SON OLARAK.SESLENİYORUZ.Bu ülkeye yaptığınız kötülüğü her yerde, her zaman söylemekten geri durmayacağız. Tehditle, şantajla, hapse atmayla ÖĞRETMENLERİMİZİ AÇIĞA ALMA GÖREVDEN İHRAÇ ETMEYLE korkutacağınızı sanıyorsanız gerçekten hayal görüyorsunuz.
 
Kabul etmelisiniz ki hapse atma tehdidiyle vicdanları susturamaz, kimseyi kötülüklerinize ortak edemezsiniz.
 
Dünya tarihinde bunu kimse başaramadı. Siz de başaramayacaksınız.”ifadelerine yer verdi.
ABDULLAH CÖMERT ALANI/OTURMA EYLEMİ
Samandağ eğtimsen Şube başkanı Cüneyt Kayıkçı:”Bu hukuksuzluk sona erene ve hepimiz görevlerimize iade edilene, öğrencilerimize kavuşana kadar Abdullah Cömert alanında oturma eylemlerine devam edeceklerini söyledi. Eğtimsen eylem etkinlik programı :”
 
ÜYELERİMİZE VE HALKIMIZA
EYLEM-ETKİNLİK PROGRAMIMIZ
16 EYLÜL CUMA: 15:00 A.CÖMERT ALANI
OTURMA EYLEMİ
17 EYLÜL CUMARTESİ: 15:00 A. CÖMERT ALANI
OTURMA EYLEMİ
18 EYLÜL PAZAR: 13:00 YENİÇARŞI BELEDİYE SALONU
ÜYELERİMİZLE DEĞERL. TOPLANTISI
15:00 A. CÖMERT ALANI
OTURMA EYLEMİ
19 EYLÜL PAZARTESİ: GÜN BOYU TEBLİĞLERİN ALINMASI
(PAZARTESİ GÜNÜ GADİR-HUM
BAYRAMINDAN DOLAYI OTURMA
EYLEMİ OLMAYACAKTIR)
20 EYLÜL SALI: 13:00 SENDİKADA, AÇIĞA ALINAN TÜM
ÜYELERE İTİRAZ DİLEKÇELERİNİN
VERİLMESİ
13:30 İTİRAZ DİLEKÇELERİNİN İLÇE
MİLLİ EĞİTİME VERİLMESİ(BİRLİKTE)
16:00 CUMHURİYET ALANI
HALKIMIZLA BULUŞMA
NOT: SALI GÜNÜ CUMHURİYET ALANINDAKİ ETKİNLİĞE HALKIMIZLA BİRLİKTE SAMANDAĞ'DAKİ TÜM KURUMLAR KATILACAKTIR.”şeklinde belirtildi. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet