Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Güvendesiniz, Halk Sağlığı Yanınızda !

Hatay Halk Sağlığı Müdürlüğü, Arsuz İlçesinde Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla  etkinlikler düzenledi.

Güvendesiniz, Halk Sağlığı Yanınızda !Web
TV

Arsuz   A+a-

Arsuz İlçe Sağlık Müdür Vekili Ve Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Doktor Pelin Gökpınar: 
 
Güvendesiniz, Halk Sağlığı Yanınızda !
 
Hatay Halk Sağlığı Müdürlüğü, Arsuz İlçesinde Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla  etkinlikler düzenledi. 
 
Etkinliklerin kapanış törenine Hatay İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki de katıldı. 
 
Halkın yoğun ilgi ve katılım gösterdiği Halk Sağlığı etkinliklerinin sonunda kapanış töreni ise Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının konseriyle başladı.
 
Törende Halk Sağlığı etkinlikleri çerçevesinde dereceye girenlere bisiklet ve çeşitli ödüller verildi.
 
Kapanış etkinliklerinde ise balon dağıtımı ve palyaçolu animasyonlar çocukları mutlu etmeye yetti.
 
Yoğun programları nedeniyle Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal ve Belediye Başkanı Nazım Culha’nın katılamadıkları etkinliklerin kapanış töreninde konuşan Arsuz İlçe Sağlık Müdür Vekili Ve Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı  Doktor Pelin Gökpınar, hastalıklarla mücadele etmenin en etkin yönteminin önleyici tedbirlerin alınmasından geçtiğini belirterek, erken teşhisin de bu bağlamda çok önemli olduğuna vurgu yaptı.
 
Doktor Pelin Gökpınar yaptığı konuşmada şöyle dedi: “Hastalıklardan en basit ve en ucuz şekilde mücadele etme yöntemi  hastalığa yakalanmadan önlemlerin alınmasıdır. Bunların başında aşılama dengeli beslenme, erken teşhis muayene ve genel taramalar ile sağlık konusunda eğitimler geliyor. 
   
   Arsuz Toplum Sağlığı Merkezi olarak sağlıklı ve dengeli beslenme krojik hastalıkların takibi ve ilaçların düzenlenmesi, sağlık eğitimleriyle sağlık bilgisinin arttırılması, akılcı antibiyotik gibi konularda bilinçlendirme çabaları aile planlaması, kanser erken teşhis ve tedavi ağız ve diş kanamaları, floverlik uygulamaları ile ve bebek lousa takipleri okul aşılamaları gibi önemli konularda basit uygulamalar ve yönlendirmelerle çoğu hastalığın daha başlamadan önüne geçilebileceğine inanıyoruz.  Bu konuda amacımız vatandaşlarımızın düzenli bir hayat ve sağlıklı bir ömür sürdürmelerine olanak sağlamaktır. Bu çalışmaların halka aktarılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla her yıl olduğu gibi bu yılda halk sağlığı haftasını çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Arsuz Toplum Sağlığı Merkezi olarak diyoruz ki “güvendesiniz halk sağlığı yanınızda” .
 
 Hatay İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki ise, şehirlerle içilen suların denetiminin çok önemli olduğunu belirterek, Elbistan’da binlerce insanın içtikleri sudan zehirlendikleri olayın bunun en somut örneği olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “ Toplum Sağlığı Başkanımız zaten neler yaptığımızı biraz anlattı. Aslında halk sağlığı demek ne demek belki bunları biraz daha sizinle paylaşmak lazım. Çünkü; bizim yaptığımız işler ben hep söylüyorum. Bir sürü iş yaparız çok çalışırız fakat bunu pek fazla göremeyiz, gösteremeyiz. Neden öyle ben bunu şeye benzetiyorum bu örneği de her yerde veriyorum.  Film izlediğiniz zaman neye bakarsınız filmin en başı baş rolü ve kim varsa onları görüyorsunuz. Onların arka tarafında aslında filmi hazırlayan o kadar çok insan vardır ki ışıkçısı, setçisi, yönetmeni vs. biz biraz işin o filmin arka tarafındaki insanlar gibiyiz. Yaptığımız işleri doğrudan gösteremeyiz. Ama gördüğünüz kısmıyla bakarsanız bizim Toplum Sağlığı Merkezlerimiz vardır. Az önce söylediği işleri yapar. Aile sağlığı merkezlerimiz vardır. Köylerde sağlık evlerimiz vardır. İçtiğiniz o suların temiz olması size düzgün ulaşmasını sağlayan yine bizizdir. Sürekli olarak da sulardan denizden dahi tahliller alır bakarız ki hakikaten oralarda sağlığa zararlı bir şeyler olmasın diye. Aşı faaliyetlerimizi hepiniz biliyorsunuz ki şunu size iki örnekle açıklamak istiyorum.
   
Aşılamayla milyonlarca insanın hayatı kurtuluyor şuan. Sıradanlaştığı için belki farkına varılmıyor ama gerçekten çok önemli bir konu. Beraberinde mesela yine su seritasyonu çok önemli. Yakın zamanda hepiniz haberlerden takip etmişsinizdir. Elbistan’da suya bir şekilde mikrobun karışması nedeniyle binlerce insan bir anda hastanelik oldu. Halk sağlığının yapacağı bir hata yada halk sağlığıyla ilgili yapacağımız eksiklikler bir kişiye değil binlerce insana zarar verebilir. Bizim yapacağımız iş onun  için çok önemli aslında o yüzden de bu halk sağlığı haftasında biz sizinle daha yakın olmayı yaptığımız işi biraz daha anlatmaya çalışıyoruz. Sizlerle birlikte güçlüyüz sizlerle birlikte varız onu her zaman söylüyoruz. İnşallah sizlerin bize vereceği desteklerle arkadaşlarımızla birlikte sağlığımıza çok daha büyük katkı sağlayacağız.
     
Bizim temel amacımız şu; en önemli beklide aklınızda kalması gereken şey budur. Biz koruyucu ve önleyici sağlık hizmetiyiz. Hasta olmanın değil sağlıklı kalmanın kıymetini bilmenizi sağlamak için biz varız. Hatta iddia ediyoruz inşallah onu öğrendiğiniz zaman hastaneler biraz daha boş kalsın orda çalışan meslektaşlarımızın işi biraz daha azalsın ve hasta olup da hastaneye gitmenin değil evet ben çok sağlıklıyım sağlıklı kalmanın yolunu biliyorum diyen insanların olduğu bir Türkiye için çalışıyoruz. İnşallah bunu da başaracağız.” 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
Güvendesiniz, Halk Sağlığı Yanınızda ! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar