Skip Navigation Links

İlk Hamleyi Başkan Savaş Yaptı

HBB ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliği ile gerçekleştirilen 8.Uluslararası Satranç Turnuvası'nın açılışı gerçekleştirildi.

İlk Hamleyi Başkan Savaş YaptıWeb
TV

Spor   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliği ile gerçekleştirilen 8. Uluslararası Satranç Turnuvası'nın açılışı 27 Ağustos Cumartesi günü HATMEK Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
Açılış törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkan'ı Doç. Dr. Lütfü Savaş'ın yanı sıra CHP Hatay İl Başkan'ı Mehmet Güzelmansur, Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcileri Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu ve Türkiye Satranç Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi ve Hatay Satranç Temsilcisi Sultan Daban ile çok sayıda satranç sporcusu katıldı.
 
9 TURDAN OLUŞAN TURNUVADA 180 SPORCU TER DÖKECEK
 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, gençleri spora ve sosyal faaliyetlere teşvik etmek amacıyla gerçekleştirdiği spor faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen şampiyonaya bu yıl Türkiye, Azerbaycan, Suriye ve Özbekistan olmak üzere 4 ülke; Türkiye’den  ise 18 il katılım gösterdi.Toplamda 180 sporcunun yarışacağı ve misafir sporcuların ayrı bir renk kattığı turnuva, İsviçre sistemi 9 turdan oluşacak ve 16 yaş üstü, açık kategorilerinde gerçekleşecek.
 
Satranç Turnuvası, Türk Ulusu’nun yüce önderi M. Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi anısına yapılan saygı duruşu ve ardından hep bir ağızdan okunan İstiklal Marşı ile başladı.
 
DABAN, “ SÜPER LİG’DE BİRİNCİ OLMAK BİZİM EN BÜYÜK GURURUMUZ”
 
Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkanTürkiye Satranç Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi ve Hatay Satranç Temsilcisi Sultan Daban , " Hatay Büyükşehir Belediyesi kurulalı iki yıl oldu ama Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın başkan oluşundan bu yana tam sekiz yıl geçmiş. Benim naçizane fikrim bu turnuvanın adının Lütfü Savaş Satranç Turnuvası olarak devam ettirilmesi. Hatay, lisanslı sporcu sıralaması ve gerçekleştirilen organizasyonlarla bu alanda önemli bir aşama kaydettiğini gösteriyor . Süper Lig’de HBB Satranç Takımı olarak birinci olmak bizim en büyük gururumuz. İlimizin adını böylesi güzel bir başarıyla duyurmak bizi çok mutlu etti. HBB Satranç Takımı’na desteklerinden dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.
 
BAŞKAN SAVAŞ, “BİZLERE BİR İLKİ YAŞATAN SATRANÇ TAKIMIMIZI CANI GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM”
 
Başkan savaş, " Dört ülkeden toplam 180 sporcu ve Türkiye’den 18 ilimiz katılıyor. Biz bu işe başlarken satranç sporuna gönül verenlerin eğitim almalarını sağladık. Bu sene de şampiyon olacağız dediler ve oldular. Bize bu gururu ve bir ilki yaşatan HBB Satranç Takımı sporcularımızı canı gönülden tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
 
BAŞKAN SAVAŞ, “PAROLAMIZ HER HAFTA BİR ÇOCUĞUMUZU KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KURTARMAK”
 
Konuşmasının devamında Hatay’ın spor alanındaki başarılarından bahseden Başkan Savaş, “HBB olarak 21 branşta mücadele ediyoruz. Kadın Basketbol Takımımız bu sene Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde ikinci oldu. Şimdi de Euro Lig’de yani Avrupa'da oynayacak. Önümüzdeki günlerde ise Fenerbahçe ile Cumhurbaşkanlığı kupası için mücadele edeceğiz. HBB Su Topu Takımımız ve Satranç Takımımız kendi liglerinde birinci oldular. Ne kadar yorulsak da spora ve spor camiasına yaptığımız hizmetlerden dolayı görevimizi tam olarak yaptığımızı düşünüyorum. Her zaman fikri hür vicdanı hür hem bedenen hem de ruhen sağlıklı sporcular yetiştirelim. Parolamız da her hafta bir çocuğumuzu kötü alışkanlıklarından kurtarıp spora ve sağlıklı yaşama yöneltmek. Bu şekilde spora ve sporcuya destek olmaya devam edeceğiz. Turnuvaya katılan tüm sporculara başarılar diliyorum”açıklamasında bulundu.
 
İLK HAMLE BAŞKAN SAVAŞ’TAN
 
Konuşmaların ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ilk turun açılış hamlesini gerçekleştirerek şampiyonanın startını verdi.
 
TURNUVA 2 EYLÜL’DE SON BULACAK
 
2 Eylül'de son bulacak olan şampiyonada dereceye giren sporculara Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından kupa ve madalyaların yanı sıra toplamda 15.000 TL ödül dağıtılacak.
 
 
İlk Hamleyi Başkan Savaş Yaptı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet