Skip Navigation Links

Vurucu: 'Kendi Kendimi Şikayet Ettim'

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Belen Belediyesi Yaşam Kompleksi'nde (Eski Doğa Park) basın mensuplarıyla biraraya geldi.

Vurucu: 'Kendi Kendimi Şikayet Ettim'Web
TV

Gündem   A+a-

 Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Belen Belediyesi Yaşam Kompleksi'nde (Eski Doğa Park) basın mensuplarıyla biraraya geldi.
 
Vurucu, burada yaptığı açıklamada, Belen Belediyesi'nin borç batağına sürüklenerek, 73 milyonluk yolsuzluk yapıldığını öne sürdü.
 
Belediyeden yapılan bu para aktarımının sahte kimlik fotokopleri ve imzalar kullanılarak yapıldığını anlatan Vurucu, bunların da müfettiş raporlarıyla tespit edildiğini belirtti.
 
Belediyeden bu şekilde yüklü miktarada paralarının çıkışının sağlandığını aktaran Vurucu, şöyle devam etti:
 
"Fakat burada 16 milyonluk gayri menkullerin satış durumu var. 73 milyonun dışındaydı. Onuda eklediğimizde hemen hemen 88-90 milyona yakın bir borç çıkıyor. Satılanın borçtan düşürülmesi gerekiyor normalde baktığımızda. Şuan bakıldığında geçen dönemde bir bucuk milyon işçimize borcumuz vardı. Bunun da bir kısmını ödedim. İnsallah meclisimizde yeniden bir karar alıp iller bankasında borçlanmaya gidip bu işçilerimizin borcunu ödemek zorundayız. Bir bucuk milyon borç az değil. Bu insanlar çalışmışlar fakat el emeklerini alamamışlar.  Bunuda ben ödeyeceğim."
 
Bir önceki dönem yönetiminin yargılanması konusunda bir gazeteci tarafından sorulan soru üzerine Vurucu, yapılan usulsüzlüklerin savcılığa intikal ettiğine değinerek, "Elimizde bir çok belge var" dedi.
 
Usulsüzlüklerinin birtanesininde eski adıyla Doğa Park (Belen Belediyesi Yaşam Kompleksi) olduğunu aktaran Vurucu, şunları kaydetti:
 
"Burayla ilgili geçen dönem belediye başkanına bir kamu zararı çıkarttık. Birde burada yapılan hatalı işlerle ilgili işleten şahsa ceza çıktı. Burada yapılan hiç birşey yasal değil. Tapusu olmayan yere ruhsat vermişler. İhaleyle yap-işletle yaptırmışlar, daha sonra ismini değiştirerek başka bir isim koymuşlar. Hiç bir yapılan işlem yasal değil. Onun için zaten biz burayı zorla almadık. Burası resmen devletin mahkemesinin bize iadesiyle oldu."
 
- 'Kendimi şikayet ettim'
 
Öte yandan Vurucu, Türkiye'de seçilmiş belediye başkanlarına yolsuzluk yapmamaları konusunda uyarıda bulunarak, kendi kendisini şikayet ettiğini söyledi.
 
Vurucu, şunları kaydetti:
 
"Bu konuda benim alnım açık. Herşeyi şefaflıkla paylaşırım. Bazen sosyal medyada takip ettiğim yazıları da görüyorum. Biraz üzülüyorum ve bunları hak etmediğimi düşünüyorum. Eğer benimle görüşme ihtiyacı varsa ben açık şekilde anlatırım. Biliyorsunuz ben kendi kendimi şikayet ettim bunu da açık şekilde sizinle paylaştım. Spor ile ilgili olan konuda gittim mali idareler müdürlüğüne durumu anlattım. Benim de bazı imzam olan bölgeler vardı. Araştırılmasını istedim. Kendi kendimi şikayet eden belediye başkanıyım. Fakat yapılan araştırma neticesinde çünkü bu arkadaşım şimdi açıkta ve ben onu mahkemeye verdim. Suç aletiyle beraber tespit edildi. Benim imza kaşem yapılarak bazı işler vardı. Zaten bu oradan çıktı. Gittim benim cezam varsa ben çekmeye hazırım dedim."
 
'Sosya' işler adı altında belediyeden binlerce paranın çıkarıldığını da anlatan Vurucu, son olarak şunları ifade etti:
"Her ay 100 bin lira çok büyük paralar çıkmış. Buda sahte imzayla birlikte açığa çıktı. Çok önceden beri devam ediyormuş. Benim dönemimde de 3-4 imzam var. Ben onun için zaten gittim şikayetimi yaptım. Yapılan inceleme neticesinde o dönemin muhasebe müdürü sahte imzaları kullanmak ve hatalı işlem yapmak suretiyle yargılanması yönünden bir karar geldi.  İnsanların benim kaşe imzamı yaptıracak kadar gözü dönmüş."
 
 
 
 
 
 
Vurucu:
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet