Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Günün Altın Öğünü Kahvaltı”

Güne zinde başlamak için kahvaltının önemine dikkat çeken Özel İskenderun Gelişim hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Eray Albayrak,

“Günün Altın Öğünü Kahvaltı”

Gündem   A+a-

 Güne zinde başlamak için kahvaltının önemine dikkat çeken Özel İskenderun Gelişim hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Eray Albayrak, uzun saatler aç kalan vücudun sağlıklı bir şekilde görevini yerine getirebilmesinin kahvaltıyla mümkün olduğunu belirtti.
 
Sağlıklı bir kahvaltının olası hastalıklara engel olabileceğini sözlerinde vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Eray Albayrak, “Yepyeni bir güne istekli başlamak ve günü en verimli şekilde sürdürebilmek için, sabah kahvaltısındaki besinlerin bileşimi ve porsiyonları oldukça önemlidir. Yapılan araştırmalarda kahvaltı yapmanın beslenme durumunu iyileştirerek, öğrenme ve bilişsel becerilerde gelişimi arttırdığı bulunmuştur. Ayrıca kahvaltı yapmanın hatırlamayı kolaylaştırdığı belirlenmiştir. Sağlıklı bir kahvaltı öğünü, yaşlanmayı ve yaşlılıkta görülebilecek muhtemel hastalıkların ortaya çıkışını engelleyici etkiye sahiptir. Sabah saatlerinde kahvaltı yapmak yerine, uykuyu tercih eden bireylerin kilo artışı ve buna bağlı birçok hastalıkla karşılaşma riskleri yüksek bulunmuştur. Kaliteli bir kahvaltı, günlük protein ihtiyacını karşılamada önemli bir yere sahipti” açıklamasında bulundu.
 
“Kahvaltıda alınan besinlere dikkat”
Kahvaltıda tüketilen sebze ve meyvelerin çok önemli olduğu da belirten Eray Albayrak, “Kahvaltının, zengin protein içerikli olmasının uzun süre tok tutucu özelliği olduğu da, yapılan araştırmalarda vurgulanmıştır. Kahvaltı içeriğinin yumurta, süt ürünleri ve tam tahıl ürünlerinden zengin olması; günlük vitamin, mineral, protein ve posa ihtiyacının karşılanmasında büyük önem taşır. Ayrıca kahvaltıya zaman ayıramayanlar için tam tahıllı kahvaltılık gevrekler veya müsli zengin lif, vitamin ve mineral içeriğinden dolayı iyi bir alternatif olacaktır” dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar