Skip Navigation Links

O Artık Çok Mutlu

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ebru Yıldız Bozatlı ile tanıştı hayatı değişti

Sağlık   A+a-

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ebru Yıldız Bozatlı ile tanıştı hayatı değişti
O Artık Çok Mutlu
İskenderun’a bağlı Nergizlik Köyü’nde Aşıklar Köprüsü Restoranı İşletmecisi Saniye Kılıç, birbirinden lezzetli yemeklerin ve temiz havanın neden olduğu aşırı kilolarından kurtulmak için verdiği mücadeleyi kazandı.
Kendi çabalarıyla kilo vermeğe çalışırken sağlık sorunları yaşayan Saniye Kılıç, Özel Gelişim Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ebru Yıldız Bozatlı’ya bir arkadaşının vasıtasıyla gittiğini ve uygulanan tedavi sonrası fazla kilolarından kurtulduğunu söyledi.
Artık aynaya bakmaktan korkmadığını belirten iki çocuk annesi 42 yaşındaki Saniye Kılıç’ın 7 ayda 22 kilo verdiği hikayesi örnek alınacak türden.

Hikayesini 8. Gün Haber kamerasına anlatırken oldukça mutlu ve heyecanlı olduğu gözlenen Saniye Kılıç, herkesin uzman kontrolünde zayıflaması gerektiğine dikkat çekerken hikayesini şöyle anlattı. “Sürekli bir zayıflama amacıyla ben kendimi hep aç bırakırdım. Gün boyunca bir öğünle yetinmeye çalışırdım. Ama baktım ki böyle zayıflanmıyor, yağ depoluyorsun. Sonra bir arkadaşım Gelişim Hastanesinin diyetisyeni Ebru hanımı tavsiye etti. Ebru hanımın yanına gelerek, zayıflama savaşımızı başlattık. İlk geldiğim de 93 kiloydum, diyete başladıktan sonra her şeyi daha rahat, daha bir zevkle yapmaya başladım. Yürüyüşlerimi, sporlarımı, yemek saatlerimi her şeyi düzenli yaptığım zaman, kilo veriyordum. Kilo verdikçe daha çok hoşuma gitti daha çok azimle ilerledim.
Ebru hanım başta, sağlıklı beslenmemi ve yürüyüş yapmamı istedi. Her işimin için de kendime zaman ayırmamı istedi benden. Öyle devam ederek çok güzel sonuçlar aldık. Şuan 71 kiloyum, zayıflamama ailemden ve çevremden çok büyük destek aldım. Hatta önüme geçenler bile oldu. “Sizin kilonuz iyi, idealsiniz niye bu kadar çaba sarf ediyorsunuz” diyenlerde çıktı. Eşim ve çocuklarımın aşırı bir desteği oldu. Benim ailemde kilolu ama ben onlara önderlik yapmak için bu savaşa girmeye karar verdim. Ama savaş değil, zevkle yapılan kendinle barışıklık bir şeydir. Zayıflamak isteyenler bir uzmandan mutlaka bir destek almaları gerekir. Zayıfladıktan sonra hayatımda çok şey değişti. Kendimle barışık oldum, aynaya bakarken hiç bir şeyden korkmaz oldum. Daha önce bir topluma girmek için ne giyeceğim, ne seçeceğim diye psikolojim bozuluyordu. Şimdi çok rahat girdiğim mağazadan istediğim şeyi alıp çıkıyorum. Bu ayrı bir zevk ayrı bir özgürlüktür.”
 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet