Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Fatma Görgen Selimoğlu’ndan 'FETÖ Kumpası' İddiası

Cinayete azmettirme suçundan 6 ay cezaevinde yatan Yeşilköy Beldesinin son belediye başkanı Ak Partili Fatma Görgen Selimoğlu,

Fatma Görgen Selimoğlu’ndan 'FETÖ Kumpası' İddiasıWeb
TV

Gündem   A+a-

Cinayete azmettirme suçundan 6 ay cezaevinde yatan Yeşilköy Beldesinin son belediye başkanı Ak Partili Fatma Görgen Selimoğlu, FETÖ'cülerin kurbanı olduğunu öne sürdü.
 
MİT TIR'ları davasında tutuklu yargılanan Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman'ın tutuklanmasını istediğini belirten Selimoğlu, "Soruşturmamı yapan polisler, eski Hatay Emniyet Müdürü tutuklandı, beni tutuklayan hakim Pınar Poyrazoğlu, FETÖ soruşturmasında ihraç edildi. Cumhurbaşkanımıza zarar vermek için beni cezaevine atanlar FETÖ'cü çıktı" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Yasası ile mahalle olan Dörtyol İlçesi'nin Yeşilköy Beldesi yakınlarında 7 Mart 2007'de Delta Gaz Müdürü Ömer Cemil Sanal, dolum tesisine 200 metre uzaklıkta, otomobiliyle evine giderken kimliği belirsiz kişilerce önü kesilip öldürüldü. Cinayet sanığı olarak yargılanan Delta Gaz'ın eski çalışanlarından Cenk Uygur 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. O dönem Sanal'ın ailesinin şikayeti üzerine 'şüpheli' olarak ifadesine başvurulup serbest kalan Belediye Başkanı Ak Partili Fatma Görgen Selimoğlu ve kardeşi Reşat Görgen, organize suç örgütü kapsamında soruşturmayı yürüten Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10'uncu Maddesi'yle görevli Adana Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman'ın talimatıyla 27 Ağustos 2013'de gözaltına alınarak Adana'ya getirildi.

Cinayetin yanı sıra yolsuzluk, kaçakçılık gibi birçok organize suçtan sorgulanan kadın başkan Fatma Görgen Selimoğlu ve kardeşi Reşat Görgen, ertesi gün sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Yaklaşık 6 ay sonra 24 Şubat 2014'de de tahliye edildi. Cinayete azmettirme iddiasıyla açılan dava İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi'nde henüz sonuçlanmadı.

'FETÖ KUMPASI' İDDİASI

Dörtyol İlçesi'nde Harita Mühendisi olarak yaşamını sürdüren Fatma Görgen Selimoğlu, 2007'de işlenen cinayetin üzerinden 6 yıl geçtikten sonra kendisine kumpas kurduğunu iddia etti. Tutuklanmasını isteyen Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman'ın bugün MİT TIR'ları davasında tutuklu yargılandığını, kendisini tutuklayan hakim Pınar Poyrazoğlu'nun da FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınıp, adli kontrol kararı ile serbest bırakıldığını ardından da meslekten ihraç edildiğini, o dönem Hatay Emniyet Müdürü olan Ragıp Kılıç'ın da tutuklandığını hatırlattı.

Selimoğlu, "O dönem beni cinayetle ilişkilendiren ve sürekli bu yönde yayın yapan yerel gazete OHAL Kanunu kapsamında kapatıldı. Sahibi gazeteci tutuklandı. Onu da öldürülen Delta Gaz Müdürü Ömer Cemil Sanal'ın ailesinin avukatı savunuyor. Bu kadar tesadüf olabilir mi?" dedi.

FETÖ'NUN AĞABEYİ 'ADAY OLMASIN' DİYE HABER GÖNDERMİŞ

Fatma Görgen Selimoğlu, kendisine 2 nedenle kumpas kurulduğunu ileri sürüp şunları söyledi:

"Birinci nedeni; 21 Ağustos 2013'de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeye gittim. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adayı olacağımı bildirdim. Kendisi de 'Fatma sen çalış bakalım' dedi. Ben de Hatay'a gelip, çalışmalarıma başladım. Bu görüşmeyi herkesle paylaştım. Bu sırada eşimi FETÖ'nun 'Dörtyol ağabeyi' denilen bir öğretmen çağırmış, adı Muharrem olarak biliniyor. Eşime, 'Büyüklerimizle toplantı yaptık. Hatay'a kadın başkan düşünmüyoruz. Eşin boş yera çalışıp yorulmasın' demişler. Buna rağmen çalışmalara devam ettim. İkincisi ise, bu bölgede Cumhurbaşkanımızın 'manevi kızı' olarak biliniyorum. Hatta düğünüme de katılmış, nikah şahidim olmuştu. Beni 6 yıl önce işlenmiş bir cinayetle bağdaştırıp, Cumhurbaşkanımıza zarar vermek istediler. Cumhurbaşkanımızla 21 Ağustos'ta görüştüm, 28 Ağustos'ta tutuklandım. 3 gizli tanık dinlenmiş ama ifadeleri çelişkili çıktı. Tüm bunları yan yana koyduğumuzda görülüyor ki; ben bir FETÖ kurbanı olmuşum."

NİKAH ŞAHİDİ ERDOĞAN

2004 ve 2009'da tekrar Belediye Başkanı seçilen Selimoğlu, dönemin Başbakanı Erdoğan'ın nikah şahitliğini de yaptığı törenle işadamı Hasan Besim Selimoğlu ile evlendi. Çiftin nikah törenine Erdoğan'ın yanı sıra dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, eski Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf da katıldı. 
Fatma Görgen Selimoğlu’ndan 'FETÖ Kumpası' İddiası videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar