Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Karasayar: Arsuz Yolu Kasım Sonunda As-falt-la-na-cak!!!

Arsuz Yol yapımını üstelenen yüklenici firma RE-KA Sanayi ve İnşaat Firması'nın şantiyesinde,

Gündem   A+a-

Arsuz Yol yapımını üstelenen yüklenici firma RE-KA Sanayi ve İnşaat Firması’nın şantiyesinde, gazetecilerle kahvaltıda buluşan Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, kahvaltı sonrası Arsuz yol güzergâhında, yol çalışmaları hakkında medya mensuplarına bilgi verdi.
Milletvekili Karasayar’ın Arsuz yolu ile ilgili bilgilendirme toplantısına Ak Parti İlçe Başkanı Musa Kurşun, İlçe İkinci Başkanı Reşit Tekerek, İl Genel Meclisi Üyesi Emin Dönmez, Ak Parti belediye eski başkan adayı Seyfi Dingil ve diğer bazı partililer katıldılar.


Yol yapımının sürdüğü Arsuz Yolu üzerinde açıklamalarda bulunan Milletvekili Karasayar; “Hedefimiz Arsuz yolunun tamamen asfaltlanmasıdır. Hava sıcaklığı 12 derecenin altına düşmediği sürece asfaltlama işlemi gerçekleştirilecektir. Duble olan yol 4 şeridiyle oldukça kullanışlı olacak bir anlamda havaalanı gibi bir yol olacaktır. Hükümetimiz bu işe önem veriyor. İlk yol ihalesi yargıya taşımıştı, biraz vakit kaybı oldu. Şimdiki firmanın ödenek sorunu yok. Kamulaştırma ile ilgili bazı sorunlar var. Vatandaşımız yol geçer geçmez hemen istimlâk parasını istiyor. Oysa bu işlerin bir geçiş süresi var, yasal bir takım işlemleri var. İstimlâk ile ilgili birkaç vatandaşla sorun yaşanıyor. Onlarla da görüşmemiz sürüyor. Asfaltlama işlemine gelince az önce söylediğim gibi Kasım ayı sonuna kadar Arsuz yolu asfaltlanmış olacak.
Bu arada sizlere bir müjde vermek istiyorum. Madenli’ye ikinci bir balıkçı barınağı yapacağız. 170 bin TL ödenek çıktı. Yakında buranın ihalesi yapılacak” diye konuştu.


Arsuz Yol yapımını üstlenen yüklenici firma Re-Ka’nın Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi Fuat Uygun’da verdiği bilgilerde; “TEDAŞ’ın elektrik direkleri bu mıntıkada hızımızı kesti. Onun haricinde ciddi bir problemimiz yok. Yol yapım çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Makine parkımızdaki 50’ye yakın aracımız ve 100 kadar işçi ve teknik elemanımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vekilimizin belirttiği tarihler arasında yolun asfalt çalışmasını bitirmiş olacağız” diye konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar