Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bakan Tüfenkci Hatay'da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Biz dostlarımızın sayısını arttırmak, düşmanlarımızın sayısını azaltmak istiyoruz” dedi.

Bakan Tüfenkci Hatay'da

Gündem   A+a-

 Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biz dostlarımızın sayısını arttırmak, düşmanlarımızın sayısını azaltmak istiyoruz" dedi.
 
Bakan Tüfenkci, Hatay'da sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Bakan Tüfenkci, toplantıda yaptığı konuşmada, "15 Temmuz gecesi millet olarak karşılaştığımız şey en büyük ihanetlerden birisiydi. Terör örgütü FETÖ'nün yapmış olduğu bu ihanet sırasında milletin temsilcilerinin toplandığı Türkiye Büyük Millet Meclisi başta olmak üzere terörle mücadele eden bütün unsurları o gece tek tek vuruldu. Özel birlikler, Özel Harekat Daire Başkanlığı başta olmak üzere Genelkurmay, Emniyet, MİT bunların tamamı esasında terör örgütü PKK ile mücadele eden üst düzeyde mücadele eden kurumlarımızın başında geliyor. Bu terör örgütünün bunu yaparak hangi terör örgütünün imdadına yetiştiğinin takdirini de size bırakıyoruz" diye konuştu.
 
Sınır ticaret merkezleri oluşturmak istediklerini belirten Bakan Tüfenkci, şöyle devam etti:
 
"Bu sınır ticaret merkezleri öncekilerden daha farklı, biraz daha özel sektörün yönettiği ve planlamasıyla, programıyla, kentin esnafının da, kentin tüccarının da faydalanabileceği, kentin merkezi ile ilişkili sınır ticaret merkezleri oluşturmak istiyoruz. Şunu açık gönüllülükle söyleyebiliriz. Biz 65. Hükümet olarak Başbakanımızın da ifade ettiği gibi biz dostlarımızın sayısını arttırmak, düşmanlarımızın sayısını azaltmak istiyoruz. Bununla ilgili attığımız adımları yakınen izliyorsunuz, biliyorsunuz. İnşallah önümüzdeki dönemler içerisinde komşumuz olan Suriye'deki gelişmeler ile paralel olarak bizlerinde bu noktada bu gerginliğin uzun süre gitmeyeceğini biliyoruz. Onun için kentimizin hazırlığını ve bu noktadaki çalışmalarımızı bunu da belirterek yapmış oluyoruz."
 
Bakan Tüfenkci, FETÖ ile mücadele ederken asla hukukun dışına çıkmayacaklarını vurgulayarak, "Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik bir hukuk devleti olduğunun, anayasal müeyyide bulunduğunu, yapılan her suçun da cezasının hukuk çerçevesinde verileceğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş