Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Onbinlerce Hataylı Bu Mitingde Buluştu

Payas İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen 'Birlikte Milyonlarız' mitingine onbinlerce Hataylı katıldı.

Onbinlerce Hataylı Bu Mitingde BuluştuWeb
TV

Gündem   A+a-

Mitingte halka seslenen eski başbakan yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler: " darbeye darbe yapan bir millet olarak tarihe geçtik" dedi.
Atıç: "Tarihe geçen bir destan yazıldı"
 
Payas İlçesi'ndeki demokrasi nöbetinin tutulduğu Özkul Çolak Caddesi'nde gerçekleşen "Birlikte Milyonlarız" mitingine ellerinde Türk bayrakları ile on binlerce Hataylı katılım gösterdi. Mehteren Takımı'nın gösterisi ile başlayan programda Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Açılış konuşmasını yapan Ak Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, hainlerin darbe girişimi sonrası Türk millerinin tarihi geçen bir destan yazdığını söyledi.

 

Bekir Altan: "Fena Çuvalladılar"

 
Konuşmasına 'darbeciler fena çuvalladılar' diyerek başlayan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan'da, "hain darbeciler Türk milletinin gücünü hesap edemediler. Bu milletin vatanına, milletine, bayrağına olan bağını, sevgisini hesap edemediler. Bu milleti kahve köşesinde oturup darbeyi izler, sabah olunca da cuntacıları öper zannettiler. Ama fena çuvalladılar. Zira bu memleketin insanları iş başa düştüğünde söz konusu vatan olduğunda nasıl bir olunur, nasıl tek bir vücut olunur dosta, düşmana gösterdiler. Çanakkale'de yağmur gibi yağan mermiye karşı süngü ile savaşan ecdadın torunlarını hangi tank durdurabilirdi, hangi uçak korkutabilirdi, hangi silah yıldırabilirdi? Elhamdülillah korkutamadılar. Çok şükür ki durduramadılar, yıldıramadılar. Mehmet Akif'in de dediği gibi, 'siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın' dediler ve gövdelerini tanka siper ederek bu hayasızca akını durdurdular. Yüce rabbim milletimizden razı olsun. Türk, Kürt - Alevi, Sunni ayrımı yapmaksızın tek bilek, tek yürek, tek vücut olarak Türk milletinin parçalanamayacağını, ayrıştırılamayacağını bütün dünya gördü. Bunun yanında birkaç tankı yürütüp iki f16'yı kaldırıp, devletimizin televizyonunda TRT'de korsan bildiri okutup Türk askerini ve polisini kendilerine itaat edecek zannettiler. Ve yine yanıldılar. Şerefli Türk polisi ve Türk ordusu destanısı bir kahramanlığa imza atarak darbecileri geri püskürttüler" diye konuştu.

 

İşler: "Türkiye bütün dünyaya ders verdi"

 

 

Türkiye'nin 15 Temmuz'da bütün dünyaya ders verdiğini kaydeden eski başbakan yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler ise " darbeye darbe yapan bir millet olarak tarihe geçtik" dedi. İşler, konuşmasını şöyle sürdürdü; "millet 15 Temmuz akşamı milli irademi bu sefer çaldırmayacağım dedi. Geçmişte dört defa çaldırdım ama bu sefer gözümüz açıldı, milli irademize sahip çıkacağız dedi ve sokaklara indiniz. Baş Komutanımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan televizyonlarda canlı yayına bağlanmadan önce millet iradesine sahip çıkarak sokaklara indi, harekete geçti tankların önüne kendisini attı, helikopterlerin ateşine göğsünü siper etti. Dolayısıyla 15 Temmuz gecesi millet olarak, Türk milleti olarak, 79 milyon olarak iktidar partisiyle, muhalefet partileriyle, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle hepimiz bir destan yazdık. Bu destan demokrasi destanıdır, milli irade destanıdır. 15 Temmuz akşamını darbeciler ne olarak planladılar biliyor musunuz? Darbeler tarihine yeni bir tarih ilave etmek için planladılar. Ama milletimiz ne yaptı? Dediniz ki hayır. Biz 15 Temmuz'u yeni bir darbe tarihi olarak tarihe yazdırmayacağız o günü demokrasi bayramına çevireceğiz, milli irade bayramına çevireceğiz dediniz ve çok şükür 15 Temmuz'dan bugüne bütün dünyaya ders verdik. Bir darbenin hem de organize halinde ki bir darbenin uçaklarla, tanklarla, helikopterlerle, halka saldıran acımasız vahşi bir örgütün saldırısını bu millet püskürttü. 15 Temmuz'da bu millet bir detan yazdı. Bundan sonra Türk siyasi tarihi 15 Temmuz öncesi ve sonrası olak anılacak. Bu ülke darbelerden çok çekti. Bizim büyüklerimizden hep şunu duyduk. Türk milleti 1960'larda sokağa çıkamadı, 28 Şubatlarda ancak sesine çıkartarak darbeye karşı durdu fakat o da kar etmedi. Ama 15 Temmuz'a geldiğimiz de gücümüzü, canımızı ortaya koyarak, göğsümüzü siper ederek darbeye meydan okuduk ve darbeye darbe yapan bir millet olarak tarihe geçtik."
Sona eren konuşmaların ardından asker ve polisler platforma çağrılarak birliktelik mesajları verildi.
 
 
 
 
 
 
Onbinlerce Hataylı Bu Mitingde Buluştu videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar