Skip Navigation Links

'Demokrasi Ve Cumhuriyet Bu Ülkede İlelebet Payidar Kalacaktır”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, farklı dinlerin bir arada ellerini demokrasi şehitleri için semaya açtığı gecede net bir mesaj verdi:

'Demokrasi Ve Cumhuriyet Bu Ülkede İlelebet Payidar Kalacaktır” Web
TV

Gündem   A+a-

 Barış ve huzur kenti Arsuz’da, farklı din ve diller darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitlerini dualarla andı. Arsuz ilçe merkezinde gerçekleştirilen ve Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Arsuz Garnizon Komutanı Ahmet Özturşucu, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Medet Sönmez, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Arsuz İlçe Müftüsü Mehmet Dönmez, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, muhtarlar ile vatandaşların katıldığı törende, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Arsuz İlçe Müftüsü Mehmet Dönmez’in Kuran-ı Kerim hatmi  okuduğu gecede, ilçedeki tüm renkler bir arada ellerini demokrasi şehitleri için semaya açtı.
 
"Halkın iradesiyle seçilen hükümet,
ancak halkın iradesiyle gönderilir"
Duaların okunmasının ardından yaptığı konuşmada darbe girişiminin galibinin demokrasi ve halk olduğunun altını çizen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “15 Temmuz Cuma günü bu ülkede demokrasiye ve halkın iradesine bir darbe kalkışması yapılmıştır. Bu ülkede halkın iradesiyle seçilen hükümet, ancak yine halkın iradesiyle, sandıkla gönderilir. Demokrasi hepimize lazım, sadece birine veya başkalarına değil… Hiçbir siyasi zihniyet demokrasinin kesintiye uğramasına taraf olmamalı, olmamıştır da. Darbenin başarısızlığa uğramasının temel nedeni; halkın bu kalkışmasının karşısında durmasıdır. Halkın iradesine duyulan saygıdır. Bu ülkede siyaset yapan bütün partilerin ve liderlerinin aynı kararlılık ve aynı inançla bu darbenin karşısında durmasıdır. Tabiî ki; tüm siyasi partilere düşen demokrasinin yanında durmaktır, demokrasi savunuculuğu yapan insanların yanında durmaktır. Bu darbeyi yapmak isteyen FETO ve paralel devlet yapılanmasını kınıyoruz. Onlar bu ülkenin demokrasisini ve huzurunu yok etmek için böyle bir kalkışmaya girdiler ve çok şükür başarısızlığa uğradılar. Bu mücadelede ülkenin geleceği için, demokrasi için ve cumhuriyet için canını feda eden askerlerimiz, polislerimiz ve sivil halkımıza Allah’tan rahmet diliyor, şükran ve minnet borcumuzu ifade ediyoruz. Ruhları şadolsun, mekanları cennet olsun. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki; gerek Türkiye’de, gerek Hatay’da, gerek Arsuz’da hepimiz birlik beraberlik ruhu içerisinde hareket ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Bu ilçede barış iklimi, ülkenin bir çok yerinden daha fazla esiyor. Burada farklı kültürler, farklı yapılar, farklı dinler kenetlenmiş ve çok güzel bir manzara oluşturmuştur. Bizler de bu birlik ve beraberliğin devamı için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Burada gördüğünüz gibi başta sayın kaymakamımız, sayın garnizon komutanımız, sayın jandarma komutanımız, sayın emniyet müdürümüz ve devletin bütün güvenlik güçleri bir aradadır, birdir, beraberdir ve uyum içindedir. Bizler de siyasiler ve yerel yöneticiler olarak aynı duygular içerisindeyiz. Burada bu işin galibi veya mağlubu şeklinde bir siyaseti nitelendirme yapılmaması gerekir. Bu işin galibi; demokrasidir, halktır ve halk sürekli galip gelecektir. Demokrasi ve Cumhuriyet ilelebet burada payidar kalacaktır” dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet