Skip Navigation Links

Hatay’da Milli İrade Yeniden Vücut Buldu

MKÜ, 'Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması’nda Yer Alarak On Binlerle Birlikte Milli İradeye Sahip Çıktı

Hatay’da Milli İrade Yeniden Vücut Buldu

Gündem   A+a-

Hatay Valiliğinin koordine ettiği, Hatay Büyükşehir Belediyesi ile 15 ilçe belediyesinin milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, ülkemizin, devletimizin, asker ve polisimizin her zaman yanında olduğumuzu göstermek amacıyla ortaklaşa düzenlediği 'Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması’na MKÜ, Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya ile beraber akademik ve idari personelle birlikte katıldı.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanan bir grup cuntacının 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi millet iradesine yönelik giriştikleri kalkışmanın püskürtülmesinin akabinde başlayan demokrasi nöbetlerinin 10. günü olan 25 Temmuz 2016 Pazartesi günü saat 20.30’da Antakya Cumhuriyet Meydanı’nda (Köprübaşı) 'Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması’  gerçekleştirildi.
 
Atatürk Caddesi’nde yer alan Antakya Oteli önünde toplanan MKÜ’lüler ellerinde şanlı bayrağımız ve aileleriyle birlikte demokrasiye sahip çıkmak ve düzenlenen programda yerini almak üzere tören alanına doğru hep birlikte yürüdü.
 
'Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması’nda renkli bir sosyal kimliğe sahip olan İlimiz Hatay’ın bu güzelliğini ve zenginliğini tüm dünyaya haykırırcasına farklı inanç ve kültürden tüm renkler, her ilçeden gelen vatandaşlarımız omuz omuza vererek milletimizin bölünmez bütünlüğü ve devletimizin bekası için Çanakkale ruhuyla yan yana gelip kucaklaştı. Milli birlik ve beraberliğimiz, en güzel ve en somut biçimde sergilendi.
 
Düzenlenen etkinliğe Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca’nın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal,   Mehmet Öntürk, Orhan Karasayar, Fevzi Şanverdi, Birol Ertem, Serkan Topal, Mevlüt Dudu, Mehmet N. Ahrazoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş,  J. Kur. Alb. Erdem Özcan, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, siyasi parti il temsilcileri, 2’nci Hudut Alayı Komutanı Piyade Alb. Ragıp Taygan, kurum müdürleri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve binlerce Hataylı katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın coşku ile okunmasının ardından kardeşlik buluşması, Şeyh Menna Gündüz’ün Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun ettiği dua ile halkımızın milli ve manevi dünyasını zirveye taşıdı.
Katılımcıların halkı selamlamalarının ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Lütfü Savaş, MHP Hatay Milletvekili Necmettin Ahrazoğlu, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal ile Ak Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal birer konuşma yaptı. 
Yapılan konuşmalarda Hatay'da var olan barış, kardeşlik ve huzur ortamının varlığına dikkat çekerek, bu ortamı kimsenin bozamayacağını vurguladılar. 
 
Vali Topaca; ‘Provakasyonlara Karşı Daima Soğukkanlı Ve Sağduyulu Olmalıyız.’
 
‘Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması’ gecesinde bir konuşma yapan Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay’ın çok renkli, çok kültürlü bir yapısı olduğuna ve bu yapısı nedeniyle provokasyonlara hedef seçilebileceğine vurgu yaparak, ‘Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması’nın potansiyel risklere karşı uyanık olmak, sağduyuyu elden bırakmamak ve kardeşlik ahdinin yenilemesi adına tertiplediğini belirtti.
 
Dışarıdan bakıldığında çok şaşırtıcı gibi görünse de Hataylılar için çok sıradan, gayet doğal olan bir birlikte yaşama kültürünü sahiplendiğini ve yüzyıllardır yaşattığını ifade eden Topaca, ‘İnanıyorum ki bu yaşam tarzı şehrimizin bahse konu tehlikeleri de atlatmasında bize güç verecektir. Bu kritik süreçte gerek sosyal medyadan duyduğumuz, gerek günlük hayatta çeşitli kaynaklardan aldığımız haberlere, doğruluklarını teyit etmeden lütfen inanmayalım. Paralel devletken asıl devletin yerini almaya kalkışan bu ihanet şebekesinin her türlü yola başvurabileceğini unutmamalı ve daima soğukkanlı ve sağduyulu olmalıyız.’ dedi.
 
Her şerde bir hayır olduğuna inanan Türk Milletinin, vatan söz konusu olduğunda toplumsal reflekslerinin hâlâ sağlam olduğunu gösterdiği bu musibette de bir hayır olduğuna vurgu yapan Topaca, ‘Bu krizi, fırsata; şerri, hayra çevirmeli; köken, inanç, siyasi görüş farklılıklarını bırakıp tam bir milli birlik yakaladığımız şu günlerde bu birlikteliğimizi korumalı, ilelebet devam ettirmeliyiz.’ şeklinde konuştu.
 
Yapılan konuşmaların ardından Hatay Valiliğinin koordine ettiği, Hatay Büyükşehir Belediyesi ile 15 ilçe belediyesinin ortaklaşa düzenlediği 'Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması’, 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi ülkemizin milli iradesini ve huzurunu bozucu, cumhuriyetimizi yaralayıcı hain girişime karşı ilimiz protokolü ile birlikte sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve binlerce Hataylı tek yürek, tek yumruk olarak birlik ve beraberliğimizin gücünü bir kez daha tüm dünyaya gösterdi. 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet