Skip Navigation Links

Demokrasi Şehidi Ailelerine Valilikten Yardım

Hatay Valiliğince Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini sırasında şehit olan vatandaşların aileleri için başlatılan

Demokrasi Şehidi Ailelerine Valilikten Yardım

Gündem   A+a-

 
Hatay Valiliğince Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini sırasında şehit olan vatandaşların aileleri için başlatılan yardım kampanyasına dikkat çekildi.

Hatay Valiliğinin internet sitesinden yapılan açıklamada, Başbakanlık tarafından 25 Temmuz 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeyle ilgili, "Anayasayla kurulan hür demokrasi düzenini ve temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik menfur 15 Temmuz 2016 silahlı darbe teşebbüsü, Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, hükümetimizin kararlı tutumu ve aziz milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir. Bu vesileyle şanlı tarihimizin sayısız örneklerinde olduğu gibi millet ve devlet kenetlenmesi bir kez daha kendini göstermiştir." ifadeleri kullanıldı.

Hain silahlı darbe teşebbüsünde şehit olan vatandaşların ailelerinin kederlerini hafifletmek ve yaralıların acılarına ortak olmak için hükümetin şehit ve gazilere tanınan bütün hakları tanıdığı vurgulanan açıklamada, "Tüm imkanları da seferber etmiştir. Ayrıca, hamiyetperver aziz milletimiz de yaşanan bu acı karşısında yoğun yardım etme talebinde bulunmuştur." açıklamasında bulunuldu.
 
Türk milletinin bu yoğun taleplerini karşılamak amacıyla Başbakanlıkça belirlenecek esaslar çerçevesinde harcanmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlendirilerek bir yardım kampanyasının başlatıldığı aktarılan açıklamada, kampanyaya katkıda bulunmak isteyen vatandaşlar, kurum ve kuruluşlarla sivil toplum örgütlerinin yardımlarını ilgili hesaplara yapabilecekleri kaydedildi. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet