Skip Navigation Links

77.Yıla 77 Metre Dev Künefe

Hatay'ın Anavatan'a katılışının 77.yıldönümüne özel 77 metre künefe yapıldı.

77.Yıla 77 Metre Dev KünefeWeb
TV

Gündem   A+a-

Hatay’ın Anavatan’a katılışının 77. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen 23 Temmuz festival etkinlikleri çerçevesinde geleneksel hale gelen “Künefe Şöleni” bu yıl da vatandaşların ve protokol üyelerinin katılımıyla Antakya Atatürk Caddesi’nde gerçekleşti.
 
Anavatana katılışımızın 77.yıldönümü münasebetiyle bu yıl ustaların hummalı çalışmalarıyla 77 metrelik dev künefe büyük ilgi gördü.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Hatay Valisi Ercan Topaca’nın yanı sıra HBB daire başkanlarının ve idarecilerinin katılım gösterdiği şölende yüzlerce Hataylı Anavatan hasretimizin bitiminin yıldönümünü dünyada eşine rastlanmayacak 77 metrelik künefe ile doyasıya kutladı.
 
BAŞKAN SAVAŞ KÜNEFEYİ ÖNCE HAVADA ÇEVİRDİ, SONRA ŞERBETİNİ DÖKEREK HEMŞEHRİLERİNE İKRAM ETTİ
 
Başkan Savaş, gelenekselleşen etkinlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneği yerine getirerek yöresel kıyafetleri giydi ve künefeyi tepsi içerisinde havada çevirme maharetiyle büyük alkış topladı. Başkan Savaş daha sonra Vali Topaca ile künefenin şerbetini dökerek, künefeyi kendi elleriyle hemşehrilerine ikram etti.
Hatay'ın Anavatan'a katılışının kutlanması çerçevesinde geleneksel simgesi haline gelen künefe, alanda bulunan vatandaşlara büyük bir özenle ikram edildi.
 
DEV KÜNEFE; 700 KG TEL KADAYIF, 750 KG ŞEKER VE 400 KG PEYNİR, 200 KG TEREYAĞI, 30 KG ANTEP FISTIĞINDAN İMAL EDİLDİ
 
Künefe şöleninde bu yıl ki künefe imalatını gerçekleştiren Hatay Künefe'den Sinan Karaoğlu ve Yusuf Nizamoğlu, 77.yılda 77 metre uzunluğunda yapılan künefe imalatı için 700 kg.tel kadayıf, 750 kg. şeker ve 400 kg peynir, 200 kg tereyağı, 30 kg antep fıstığı kullanıldığını belirtti.
 
BAŞKAN SAVAŞ: KÜNEFE ŞÖLENİNDEKİ AMACIMIZ KÜNEFEYİ HEMŞEHRİLERİMİZLE PAYLAŞMAK VE TÜM ULUSUMUZA KÜNEFEYİ TANITMAK
 
Yerel ve ulusal basının da yakından takip ettiği künefe şöleninde Halk Tv'ye konuşan ve aynı zamanda Facebook üzerinden de takipçilerine canlı yayınla bağlanan Başkan Savaş, "Hatay’ımızın Anavatan'a katılışının bu yıl 77. yıldönümü olduğu için bu yıl künefeyi 77 metre yaptık. Biliyorsunuz künefe bizim için çok önemli. Künefe Hatay'a özel bir tatlı olduğu için Hatay'ın Anavatan'a katılışının her yılında bir metre uzatarak şölenimize devam ediyoruz. Amacımız künefeyi hemşehrilerimizle paylaşmak ve tüm ulusumuza künefeyi tanıtmak" ifadelerini kullandı.
 
"VALİLİĞİMİZ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ VE 15 İLÇE BELEDİYEMİZLE 25 TEMMUZ PAZARTESİ GÜNÜ ANTAKYA KÖPRÜBAŞI’NDA ‘HATAY MİLLİ BİRLİK VE KARDEŞLİK BULUŞMASI’ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
 
Başkan Savaş konuşmasının devamında ülkemizde son günlerde yaşanan vahim olaylara da değinerek, "Hatay birçok rengin yüzyıllardır aynı yerde yaşadığı, sadece insan olduğu için bireylerin birbirini sevip kucaklaştığı bir şehir. Bu özelliğimizle biz dünyada ender şehirlerden bir tanesiyiz. Barış ve huzurun olduğu bir şehirde yaşamanın onurunu yaşıyoruz. Pazartesi günü, valiliğimiz ve 15 ilçe belediyemizin ortaklaşa düzenleyeceği, buradaki kanaat önderlerimizin de katılacağı Antakya Köprübaşı’nda birlikte yapacağımız birlik ve beraberlik mesajı vereceğimiz bir  ‘Hatay Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması’ gerçekleştireceğiz. Son günlerde yaşadığımız hepimizi üzen olayların ve olmasını istemediğimiz gelişmelerin tekrarlanmaması adına demokratik ilkelerin gereklerini hemşehrilerimizle birlikte savunacağız. Siyasi görüş ayırt etmeksizin tüm hemşehrilerimizin bu dev buluşmaya ellerinde Türk Bayraklarıyla katılmalarını istiyoruz. İnşallah tüm dünyaya sevgiyi, barışı ve kardeşliği yayarız” ifadelerini kullandı.
 
 
“HATAY’IN ANAVATANA KATILIŞ YILDÖNÜMÜNÜ BİRBİRİNDEN FARKLI VE NİTELİKLİ ETKİNLİKLERİMİZLE HEMŞEHRİLERİMİZLE İÇ İÇE YAŞADIK”
 
Hatay’ın Anavatana katılışı münasebetiyle gerçekleştirilen diğer etkinliklerin sorulması üzerine Başkan Savaş  "Biz 3 ay önce Erhan Aksay Futbol Turnuvasını başlattık, dün akşam yaklaşık 271 müsabakanın oynandığı turnuvanın finali oynandı. Hatay'ın Anavatan'a katılışı ile ilgili fotoğraf sergimiz sanatseverlerle buluştu. 510 çocuğumuzu sünnet ettik. Aynı zamanda birçok vatandaşımızın toplu nikahını gerçekleştireceğiz. Hemşehrilerimizi dev sanatçılarımızla da buluşturmak istiyorduk ancak maalesef son günlerde yaşanan olaylardan dolayı organizasyonları iptal ettik. Hatay'da 23 Temmuz'u doya doya hemşehrilerimizle yaşıyoruz. Bu etkinliklerimizin dünyaya barış, kardeşlik ve hoşgörü yaymasını tüm kalbimizle temenni ediyoruz. Hükümetin siyaseti bırakarak gösterdiği bu hassasiyet kucaklaşarak devam etsin arzusundayız. Biz bu ülkeyi birlikte kurduk, birlikte yaşatalım. İnsanlarımızın beklediği barış ortamını hep birlikte yaşayalım. Hatay'da din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan barış içerisinde yaşıyoruz. Bu ortamın buradaki yaşamın herkese örmek olmasını istiyoruz. Farklı renklerin farklı hoşgörüsü, birbirlerine de sevgi ile bakmaları bizim zorlu ortamımızı kolaylaştırdı. Bu vesileyle Hatay'ın Anavatan'a katılışının 77. Yıldönümünü kutluyorum" açıklamasında bulundu. 
77.Yıla 77 Metre Dev Künefe videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet