Skip Navigation Links

Hatay'ın Gündeminde Organ Bağışı Yok!

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kiremitci, organ bağışında henüz, gerek halkın ilgisi gerekse kurumların hazırlıklarının henüz istenilen düzeyde olmadığı

Sağlık   A+a-

Hatay’ın Gündeminde Organ Bağışı Yok!
 
Organ Nakli Haftası” dolayısıyla Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesinde, öğrencilere yönelik konferans düzenlendi. İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kiremitci, organ bağışında henüz, gerek halkın ilgisi gerekse kurumların hazırlıklarının henüz istenilen düzeyde olmadığını söyledi.
 
“Dr. Kiremitci, Organ bağışının, herkesin merak ettiğini, ancak ne yazık ki çok da yakın durmadığı, tıbben çok önemli bir konu olmasına rağmen çok da gündemde tutulmayan bir konu olduğunu belirtti. Bugün Dünya ortalaması milyon nüfusta 16-17 kadavra organ bağışı iken bu oranın ülkemizde ne yazık ki milyon nüfusta 3 olarak görüldüğüne dikkati çeken Kiremitci,“Ancak ne yazık ki organ bağışı ülkemiz de henüz, gerek halkımızın ilgisi gerekse kurumlarımızın hazırlıkları henüz istenilen noktanın çok uzağında. Ülkemizde organ Bağış oranının diğer gelişmiş ülkelere oranla düşük olmasının birçok nedeni olmasına rağmen en önemli nedeninin halkımızın bu konudaki bilgi eksikliğinin olduğu düşünülmektedir. Dedi.Kiremitci, hafta boyunca birinci basamak sağlık kuruluşlarında ve hastanelerin ilgili bölümlerinde, gelen hasta ve hasta yakınlarına Organ Bağışı ile ilgili eğitici ve teşvik edici konuşmalar yapılacağını ifade etti.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet