Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hassa Bakır İşleme Ürünü, Başbakan’a Hediye Edildi

Hassa Bakır İşleme Ürünü, Başbakan Binali YILDIRIM’a hediye edildi.

Hassa Bakır İşleme Ürünü, Başbakan’a Hediye Edildi

Gündem   A+a-

Hassa Bakır İşleme Ürünü, Başbakan Binali YILDIRIM’a hediye edildi.

7 Haziran AK Parti Milletvekili 6.sıra Adayı Dr. Tülin Durgun Yetim tarafından üzerinde Başbakan Binali YILDIRIM yazılı bakır işlemeli saat, Başbakana takdim edildi.

Tülin Durgun Yetim’in Başbakan Binali YILDIRIM’a ,Hassa’da  Bakır İşleme Sanatının ileri bir düzeye olduğunu belirtmesi  üzerine ;

Başbakan Binali YILDIRIM’da,Bakır İşleme sanatının Hassa’da  yürütülmesinde  katkıda bulunan    yönetici ve kursiyerlerine teşekkür etti.

Hassa Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından 2012 yılında Erzincan İşi Bakır İşleme Sanatının ilçeye getirilmesiyle başlatılan kadınlara yönelik  bakır işleme sanatı, Hassalı hanımların ellerinde şekilleniyor.

Hediyelik eşya ve evlerdeki kullanılmayan eski bakır ürünlerinin işlenerek yeniden yün yüzüne çıkarılması amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında 3 yılda 120 kursiyer belge sahibi oldu.

Artık kursiyerlerin hocalık yaptığı bakır kursunda ,her türlü bakır ürünleri kadınların parmak uçlarında  işlenerek,birer sanat eseri olarak ortaya çıkarılıyor.

Başbakan Binali YILDIRIM’ın Hatay ziyareti sırasında Hassa Bakır İşleme  Kursiyerlerinin yaptığı Bakır işleme ürününün  Başbakana hediye edilmesi, Hassa adına büyük bir gelişme olarak yorumlanıyor.

Hassa’da bakırın bir sektör haline gelmesi ve çevresine hitap etmesi için İş-Kur ve SODES destekli kursların devam etmesinin yanında  HBB ‘ye ait Hassa 15 Kasım Parkının bir köşesine satış ve teşhir yerinin açılması için yetkililerden destek bekleniyor.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş