Skip Navigation Links

2 Temmuz’u Unutmadık Unutturmayacağız!!!

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cem Karpuz, Sivas katliamının yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

2 Temmuz’u Unutmadık Unutturmayacağız!!!

Gündem   A+a-

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cem Karpuz, Sivas katliamının yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında katliamın acısını yüreklerinde hala en derinden hissettiklerini ifade eden Cem Karpuz, tarihte kara bir leke olarak kalmaya devam edecek olan Sivas katliamını unutturmayacaklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cem Karpuz, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

“Sivas'ta, 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Şenlikleri'ne katılmak üzere kente misafir olan canlar, aydınlar, yazarlar, sanatçılar ve halk ozanları, insanlık tarihinde örneğine az rastlanır bir vahşilikte katledilmişlerdir. Katliam adeta geliyorum demiş, buna rağmen dönemin hükümeti ve sorumluları, olayları sadece izlemiştir. Bizleri görmezden gelerek, Madımak'ta yakarak yok etmeye çalışanlar iyi bilsinler ki her baskı bizi daha dirileştiriyor, direncimizi artırıyor. Sevdalısı olduğumuz kendi ülkemizde yaşamımız boyunca hep ezildik, kurşun yedik, darağaçları gördük, Madımak'larda yakıldık. 

 Aradan geçen 23 yıl boyunca da bir arpa boyu yol alamayan yetkililer, çaresizliklerini, davayı zamanaşımından düşürerek ortaya sermiştir. Türkiye'de adalete olan inanç sarsılmıştır ve bunun yeniden tesisi de hiç kolay olmayacaktır.

Davada zamanaşımı kararı ülke tarihine utançla yazılmıştır. Meclisteki muhalefet partilerinin, davanın zamanaşımına uğramasını önlemek için verdiği önergeler mevcut hükümet tarafından reddedilmiştir. Bu tavır, hükümet yetkililerinin katliama bakışını ortaya sermiştir. İnsanlık suçlarında zaman aşımı gibi bir karar olamaz. Oysa politik davranılarak zamanaşımı kararı verilmiştir. Peki, insanlık tarihi bu katliamı unutacak mıdır? Katliamda canlarını, dostlarını, yakınlarını kaybeden insanlara elbette bir gün hesap verilecektir. Sivas'ta canlarını yitiren canlarımızı rahmetle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyorum.”

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet