Skip Navigation Links

66 Yıldır Değişmeyen Lezzet : Belen Kurtoğlu..

Medeniyetlerin, lezzetlerin ve hoşgörünün tüm güzellikleriyle buluştuğu Hatay, özellikle et yemekleri, mezeleri ve künefesiyle meşhur.

66 Yıldır Değişmeyen Lezzet : Belen Kurtoğlu.. Web
TV

Gündem   A+a-

Medeniyetlerin, lezzetlerin ve hoşgörünün tüm güzellikleriyle buluştuğu Hatay, özellikle et yemekleri, mezeleri ve künefesiyle meşhur.

Sahil kenarında dalga sesleri arasında veya Belen gibi, kavurucu yaz sıcaklarında serin püfüf püfür esen rüzgarla birlikte yenilen Belen Tava..

Hatay’ın lezzet markası Belen Tava, Kurtoğlu Restoran’la özdeşleşmiş en önemli lezzetlerden sadece bir tanesi..

Türkiye’nin neresine giderseniz gidin Belen Tava lezzetini bilenlerin ortak görüşü Kurtoğlu Restoran’dır..

Et yemekleri denince de akıllara ızgara çeşitleri ve Belen Tava geliyor.. Tabiki o mis kokusu ve tadı damaklarda kalan lezzetiyle Belen Tava ve ardından yenilen mis gibi Peynirli Künefe de bir arada 1950 yılından beri Belen Kurtoğlu Restoran’da..

Türkiye’nin sıcaktan kavrulduğu yaz aylarında bile püfür püfür esen serin tertemiz havası ve keyifli sohbetlerle bütünleşen o güzelim Ramazan Ayları’nın iftar sofralarında aynı anda yüzlerce müşterisiyle lezzetli yemeklerini buluşturan Kurtoğlu Restoran ustaları, bugünün çocuklarına da Belen Tava’yı sevdirmeyi başarıyor..

Kurtoğlu ailesinin 1950 yılından beri işletmeciliğini yaptığı Belen Kurtoğlu Restoran, Gazi, Cabbar, Halit ve Bestami Kurtoğlu ile üçüncü nesle ulaştı.

Nesillere aktarılan lezzetlerin Kurtoğlu’nda birleşmesi ise asla tesadüf değil..

Mutfağında her an bir telaş var..  Fırıncısı, ocakçısı, mezecisi, künefecisi..

Kurtoğlu Besi Çiftliği’nde ormanlık alanda özenle yetiştirilen organik koyunların etiyle hazırlanan Belen Tava ve ızgara çeşitleri, yine Belen’in yaylalarında yetiştirilen organik sebzelerle yapılan salatalarla bütünleşiyor.

Özenle hazırlanan, 1950 yılından bu yana aktarılan lezzeti hiç değiştirmeden müşterilerine sunan bir mönü yer alıyor sofranızda..

Bir telaş ama tatlı..

Saatler öncesinden başlayan hazırlıklarla devam eden iftar telaşının son 10 dakikasına girilirken, kiremit tepsilerdeki tavalar bir bir fırından çıkıyor..

Mutfaktan yayılan mis gibi Belen Tava kokusu masalara doğru ilerlerken, Ezan-ı Muhammediye’nin okunmasıyla birlikte yine Kurtoğlu farkıyla buz gibi ayran ve lahmacunla oruçlar açılıyor.

Masalara birer birer ulaşan Belen Tavalar ise kapışılır kısa sürede..

Bu lezzet serüveni, Belen Kurtoğlu Restoran’ın sıcak bir yaz akşamında serin dağ esintileriyle birlikte sunduğu birbirinden güzel mezeleri, lahmacun, içli köfte , Belen Tava ve ardından da Peynirli Künefe ile final yapan mis gibi iftarın keyfiyle noktalanıyor.

Yüzlerde tebessüm, mutlu sohbetler, keyifli bir Belen Kurtoğlu Restoran akşamı, en güzel iftar ve akşam yemeklerinin vazgeçilmezi oluveriyor. 

 

 

 

 

66 Yıldır Değişmeyen Lezzet : Belen Kurtoğlu..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet