Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İddialar Doğruysa…!

Hatay Sağlık Sen Şube Başkanı Feleytun Fatih Gönç İskenderun Devlet Hastanesi A Blok Acil girişi önüne park halindeki polis otosunun 112 Çalışanları

İddialar Doğruysa…!

Gündem   A+a-

Hatay Sağlık Sen Şube Başkanı Feleytun Fatih Gönç İskenderun Devlet Hastanesi A Blok Acil girişi önüne park halindeki polis otosunun 112 Çalışanları tarafından uyarılmasına sinfalı küfürle cevap verilmesine tepki gösterdi.   

 

Hatay Sağlık Sen Şube Başkanı Feleytun Fatih Gönç yaptığı yazılı açıklamada 26.06.2016 tarih saat 17.30 civarlarında İskenderun Devlet Hastanesi A Blok ACİL girişi önüne park edilen bir polis otosunu trafik kazası geçiren yaralıların ambulanslarla hastaneye geldiği için kaldırılmasının istendiğini aktardı.

 

Gönç 112 çalışanlarının talebinin polis tarafından bu duruma sinkaflı küfürlerle cevap verildiğine vurgu yaparak “Daha sonra hastane acil servisine acil yardım bekleyen hastaları getiren ekiplerde olaya karışmış ve polisler tarafından 4 nöbetçi 112 personeli sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalmıştır. Olayı büyülten polislerden bir tanesi elini belindeki tabancasına kadar götürme teşebbüsünde dahi bulunmuştur” dedi.

 

Özellikle ilde hizmet veren Sağlık çalışanlarının, büyük bir özveriyle halka hizmet verdiğini ifade eden Hatay Sağlık Sen Şube Başkanı Feleytun Fatih Gönç“Ayrıca komşu ülkemiz Suriye’de olan iç karışıklık sebebi ile sınırdan gelen yaralılara da 7/24 fedakârca hizmet etmektedir. Sağlık hizmetlerinin sunumunda bir devrim yapan ve sağlıkta dönüşümün mimarı olan sağlık çalışanlarımız zaman zaman da şiddete maruz kalmaktadır. Fakat bu şiddetin beraber görev yapmamız gereken emniyet mensuplarından olması asla kabul edilemez. Tükenmişlik sınırında hizmet veren, yoğun çalışma şartlarıyla mücadele eden sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlaması gereken bazı kendini bilmez emniyet mensuplarının yaşattığı bu şiddeti şiddetle kınıyoruz.  Şiddet, bir insanlık suçudur. Ve şiddetler arasında ayrımcılık yapmak, şiddetin önlenmesine katkı sunmayacağı gibi, bazı şiddetlerin kabul edilebilir gibi algılanmasına yol açacaktır.” diye konuştu.

 

Hatay Vali ve İl Emniyet Müdürünü konuyu araştırmaya davet ettiklerini sözlerine ekleyen Hatay Sağlık Sen Şube Başkanı Feleytun Fatih Gönç konunun takipçisi olacaklarını Sendika olarak, “Emeğe Saygı, Şiddete Sıfır Tolerans” diyerek başlattıkları bu mücadeleyi, sağlıkta şiddetin kökünü kazıyana kadar sürdürmekte kararlı olduklarının altını çizdi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş