Skip Navigation Links

Okumanın Yaşı Yok Dediler Okulu Birincilikle Bitirdiler

İSTE 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı sona ererken,görece ilerlemiş yaşlarına rağmen okuma azimleriyle göz dolduran mezunlarda diplomalarını aldı.

Okumanın Yaşı Yok Dediler Okulu Birincilikle BitirdilerWeb
TV

Eğitim   A+a-

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı sona ererken, hafta sonunda yapılan kapanış törenine, görece ilerlemiş yaşlarına rağmen azimleriyle herkese örnek olan mezunlar damgasını vurdu. İSTE İskenderun Meslek Yüksek Okulu (İMYO) Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı öğrencisi 45 yaşındaki Dilşat Borazan ile Dörtyol Meslek Yüksek Okulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı öğrencisi 35 yaşındaki Nihal Toksoy bölümlerini birincilikle bitirerek okumanın yaşı olmadığını bir kez daha ispatladılar.
 
1989 yılında İskenderun Lisesi’nden mezun olan Dilşat Borazan, 2014 yılında annesinin teşvikiyle çok fazla çalışamadan girdiği üniversite sınavını kazanarak İskenderun Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bölümüne yerleşti. Yıllar sonra öğrenci olma heyecanı yaşayan Dilşat Borazan, ilk sınavlardan yüksek puanlar alınca hem sınıf arkadaşlarının hem de hocalarının takdirini kazandı. Borazan, daha sonra dört elle derslerine sarıldı ve bölüm birincisi olarak mezun olmayı başararak okuma azmiyle herkesi kendine hayran bıraktı. 
 
Dilşat Borazan şimdi hedef büyüterek dikey geçiş ile İşletme Fakültesi’ne girmek ve çok istediği Tarih Bölümü’nü okumak için yeniden sınavlara hazırlanmayı düşünüyor. Borazan’ın sıra arkadaşı Hatice Bolat ablası gibi gördüğü Dilşat Borazan’ın başarısı ile ilgili duygularını; “çok azimli, çok başarılı bir öğrenci oldu. Sınıfımızın ablası gibiydi. Kendisinden çok şey öğrendim. Her zaman birbirimize destek olduk, başarılarının devamını diliyorum” ifadeleriyle dile getirdi. 
 
35 yaşındaki Nihal Toksoy ise 16 yaşında liseyi birincilikle bitirdi. Nihal Toksoy, o dönemlerde İnönü Üniversitesi’ni kazandı, ancak maddi imkânsızlıklar nedeniyle kayıt yaptıramadı. Sonraki yıllarda yine sınavlarda başarılı oldu ancak bu kez de babasının rahatsızlığı sebebiyle devam edemedi. Yıllar sonra 2014 yılında 3 çocuk annesi bir ev hanımı olarak girdiği sınavı kazanarak Dörtyol Meslek Yüksek Okulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programına yerleşti. Eşi Musa Toksoy, sınıf arkadaşları ve çocuklarının da desteği ile eğitimine devam eden Nihal Toksoy, bölüm birinciliği derecesiyle mezun olarak ailesine büyük bir gurur yaşattı. İçindeki okuma hevesinin hiç bitmediğini dile getiren Toksoy duygularını; “Üniversite mezunu olup kep atmak hep hayalimdeydi, şükürler olsun ki mezuniyet sevincini yaşamak bugünlere nasip oldu.” diyerek paylaştı. 
 
Mezuniyet töreni sonrası verilen iftar yemeğinde masaları tek tek dolaşan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; çocuklarının mezuniyet heyecanını yaşayan ailelerle sohbet etti. Nihal Toksoy ve Dilşat Borazan’ın mezuniyet sevincini de paylaşan Rektör Dereli; “bu arkadaşlarımız okumanın yaşı olmadığını bir kez daha herkese gösterdiler. Kendilerini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.  
 
 
Okumanın Yaşı Yok Dediler Okulu Birincilikle Bitirdiler videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet