Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Büyükelçi Richard Moore Hatay’da

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş'ı makamında ziyaret etti.

Büyükelçi Richard Moore Hatay’daWeb
TV

Gündem   A+a-

bBirtakım temaslarda bulunmak üzere ilimizde bulunan İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret etti.

 
BÜYÜKELÇİ MOORE, HATAY’DAKİ GELİŞMELER HAKKINDA BAŞKAN SAVAŞ’TAN BİLGİLER ALDI
 
Büyükelçi Moore, hoşgörünün ve barışın egemen olduğu Hatay’ı ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Hatay’daki gelişmeler hakkında Başkan Savaş’tan bilgiler aldı.
Başkan Savaş, büyükşehir olma yolundaki süreci, çalışma alanlarını, 15 ilçeye hiçbir ayrım gözetilmeksizin özenle ve geleceğe dönük hizmetler sunulduğunu, altyapı, üstyapı, içme suyu ve arıtma tesislerinin Hatay’ın genelinde bir sorun olmaktan çıkacağının altını çizerek,  “Hemşehrilerimize  temiz su içirmek, sahilleri temizleyerek turizmin canlanmasını sağlamak, şehir imar planlarıyla geleceğin çağdaş, modern kentlerini tasarlamak amaçlarıyla şartlarımızı zorlayarak hummalı çalışmalar gerçekleştirmekteyiz” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN SAVAŞ,  SURİYE’NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ İLE BÖLGE BARIŞINI DESTEKLİYORUZ
Ayrıca Suriye’den gelerek ilimizde misafir ettiğimiz mülteciler hakkındaki görüşlerini de ifade eden Başkan Savaş,  “Hatay’ın nüfusu 1 buçuk milyon civarı, misafirlerimizle birlikte 2 milyonun üzerinde bir nüfusa sahibiz. Suriye’deki kaotik gelişmelerin bir an önce sona ermesini umut ediyor ve Suriye’nin toprak bütünlüğü ile bölge barışını destekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Hatay ve ülke gündemi hakkında istişarelerde bulunulan ziyaret sonrasında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore’a Hatay’a özgü hediyeler sundu.
 
Büyükelçi Richard Moore Hatay’da videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar