Skip Navigation Links

Hataylı TEOG Birincisine Ödül

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem sınavında Türkiye birincisi olan Ayşenur Oğuz, ödüllendirildi.

Hataylı TEOG Birincisine Ödül

Gündem   A+a-

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem sınavında Türkiye birincisi olan Ayşenur Oğuz, ödüllendirildi.
Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Kozkalesi Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Oğuz, 27 ve 28 Nisan 2016 tarihinde yapılan TEOG ikinci dönem sınavında çıkan 120 sorunun hepsini doğru cevaplayarak, Türkiye TEOG birincilerine ortak oldu.
Altınözü’ne bağlı Kozkalesi Mahallesi’nde yaşayan Oğuz, kararlı ve planlı bir şekilde çalışmasının sonucunda başardığını söyledi.
Evin 7 çocuğundan biri olan ve ilkokuldan bu yana düzenli ders çalıştığını, ailesinin okumasında büyük desteği olduğunu ifade eden Oğuz, “Bu başarıda özellikle okuldaki öğretmenlerim ve idarecilerim beni hiç yalnız bırakmadılar onlara çok teşekkür ediyorum” dedi.
TEOG birincisi olmak için yaptığı fedakarlığı anlatan Oğuz şunları söyledi:
"Evde televizyon izleme alışkanlığımdan büyük derecede vazgeçtim. TEOG sınavına kadar işim olmadıkça internette takılmadım, boş zamanlarımı eksik olduğum dersleri tekrar ederek dolu dolu geçirdim. Sınava yaklaşırken her gün çözdüğüm soru sayısını artırarak planlı bir şekilde bunu sürdürdüm. Bazen çok yoruluyordum ama buna değeceğini biliyordum ve sonuçta da bu çalışmalarıma değdi.”
Baba Ali Oğuz, kızıyla gurur duyduğunu ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.
Altınözü Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Ayşenur’a dizüstü bilgisayar hediye etti. Arslanköylü, “Vatana millete böylesine hayırlı bir evlat yetiştirdiği için öncelikle aileyi tebrik ediyorum. Bu başarı bizleri çok mutlu etti” diye konuştu.
Ayşenur’un geleceğe yönelik planlarıyla ilgili sohbet eden Arslanköylü, “Bu süreçte üzerime düşen ne varsa yapmaya hazırım, başarılarının ilerideki yaşamında da devamını diliyorum” dedi.
Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı ise, “Ayşenur ile gurur duyuyoruz.Bu başarı ilçemizdeki diğer öğrencilere de ilham olacaktır” diyerek öğrenciye bu başarısından dolayı hediye verdi.
Kozkalesi Ortaokulu Müdürü Selim Şahin, Ayşenur ve babası ile birlikte Altınözü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Güner’in daveti üzerine makamında ziyarette bulundular. Güner, Ayşenur’u tebrik ederek altın hediye etti. Güner, "Öğrencimizle gurur duyuyoruz. İlçemize bu güzel hissi yaşattığı için Ayşenur’u, ailesini ve onu yetiştiren fedakar öğretmenlerini tebrik ediyorum. İlçemizde böylesine gurur verici başarıların artması için üzerimize düşen bütün çalışmaları yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konutu.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet