Skip Navigation Links

Yolbulan Baştuğ Metalurji İlk 500'de 46’ncı Sırada..

'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' 2015 yılı araştırmasının sonuçları İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan tarafından açıklandı.

Yolbulan Baştuğ Metalurji İlk 500'de 46’ncı Sırada..

Ekonomi   A+a-

"Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2015 yılı araştırmasının sonuçları İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan tarafından açıklandı. 
 
Her yıl sanayi kuruluşlarının heyecanla bekledikleri açıklamaya göre üretimden satışlarıyla ilk 50 sırada Osmaniye Organize Bölgesi’nde faaliyet gösteren Yolbulan Baştuğ Metalurji A.Ş 1 milyar 819 milyon TL  üretimden satışı ile 46’ncı sırada yer aldı. 
Türkiye’nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşu listesinde her yıl Hatay ve Osmaniye’den yer alan bir çok şirket 2015 yılı araştırmasında yer alamadı. 
 
Türkiye’de her geçen yıl yükselen bir ivme sergileyen Yolbulan Baştuğ Metalurji, 59’ncu sırada yer alan MMK Metalurji, 68’nci sırada yer alan Yazıcı Demir Çelik, 154’ncü sırada yer alan Noksel Çelik Boru Sanayi, 189’ncu sıradaki Koç Çelik, 202’ncu sıradaki İlhan DÇ Boru Profil, 210’ncu sırada yer alan Tosyalı DÇ, 223’ncü sıradaki Koç Haddecilik ve Yolbulan Metal’i geride bıraktı. 
 
Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında her yıl yer alan bir çok şirketin 2015 yılı araştırması sonucunda yer almaması ise dikkat çeken en önemli konuların başında yer aldı. 
 
Ekonomik kriz, Ortadoğu’da yaşanan savaş ortamının etkilediği demir çelik sektöründen İskenderun Körfezi’nde faaliyet gösteren bir çok şirket 2015 yılı listesinde yer almadı. 
 
Yolbulan Baştuğ Metalurji’yi Yakından Tanıyalım
 
YB Metalurji, kırk yılı aşkın süredir demir çelik sektöründe hizmet veren, hayatlarını ülkemizin gelişimine adamış Yolbulan ve Baştuğ ailelerinin 2008 yılında güçlerini birleştirmesiyle doğdu.
 
Teknolojik yatırımlarla her gün büyümeye ve daha da kaliteli ürünler imal etmeye devam eden firma, 1 milyar doları aşan cirosuyla Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde, 145 bini kapalı, toplam 700 bin m2’lik tesislerinde hizmet vermektedir. Yıllık 2 milyon ton sıvı çelik üretim kapasiteli YB Metalurji, dünyada ilk kez kullanılan ve günlük 6.500 ton sıvı çelik üretim kapasiteli teleskopik tip elektrikli ark ocağına sahiptir. Yeni hizmete giren Haddehane yatırımıyla Ø8-Ø65 mm arası nervürlü inşaat demiri üretim yetisine kavuşan tesiste şu anda Ø8- Ø32 mm arası nervürlü inşaat demiri üretilmektedir.
 
Türkiye’nin sayılı çelik üreticileri arasında olan YB Metalurji, sıvı çelik üretimiyle başlayan faaliyetlerini çeşitlendirerek 1 milyar doları aşan cirosuyla başta üretim yaptığı bölge olmak üzere yaptığı yatırımlar ve sağladığı istihdamla, demir çelik sektörü içerisinde ilk 10 firma içinde yer almaktadır. En büyük hedef; yeni yatırımlarla ülkemizin dünya demir-çelik sektöründeki payını hızla artırmaktır.
 
YB Metalurji’nin vazgeçilmez önceliği; kalıcılık, kalite, dürüstlük ve şeffaflık ilkeleriyle çalışmaktır. Bu ilkeler ışığında teknoloji ve kapasite artış yatırımlarıyla sektördeki yükselişini durmaksızın sürdürecektir.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet