Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun'da temel çalışmaları sırasında bir ev çöktü

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir inşaatın zemin çalışması nedeniyle tek katlı bir ev çöktü.

Gündem   A+a-

İskenderun'da temel çalışmaları sırasında bir ev çöktü
Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir inşaatın zemin çalışması nedeniyle tek katlı bir ev çöktü. Olay sırasında evde kimsenin bulunmaması bir faciayı önledi. Bir apartman da yıkılma tehlikesi yaşadı. 28 dairelik apartmanda oturan vatandaşlar polis tarafından tahliye edildi.
Fener Caddesi Piri Reis Mahallesi 141 sokakta bulunan Mustafa Dönmez'e ait tek katlı ev, bitişiğinde yapılan inşaatın temel çalışmaları sırasında büyük bir gürültüyle çöktü. Çalışmalar nedeniyle yerin 4 metre altına kadar yapılan kazılar çöken bina ile birlikte bitişikteki Emel Apartmanı'nın da zeminine zarar verdi. Çökme sırasında yaşananları deprem zanneden Emel Apartmanı sakinleri kendilerini sokağa attı.
Binanın beşik gibi sallandığını ve duvarların çatladığını söyleyen mahalle sakinleri, belediye yetkililerini defalarca uyardıklarını, zemini daha önce bataklık olan bir yerin bu kadar kazılmaması gerektiğini söylediklerini aktardı.
Yıkılan evin sahibi Mustafa Dönmez, apartman inşaatının başladığı günden bu yana böyle bir felaketi beklediklerini, komşularının da kendisini evde kalmaması için uyardıklarını anlattı. Dönmez, "Evin çökeceğini tahmin ettiğim için kaç gündür otelde kalıyordum. Sabaha karşı içime doğdu, kalktım geldim, evimin yıkıldığını gördüm. Yetkilileri defalarca uyarmıştık, ama bizi dinlemediler. Bir belde belediye başkanına bina yapılması için imar izni verilmiş. Buranın zemini bataklık, bu kadar kazılması doğru değil." diyerek tepki gösterdi.


Bu arada bir ara eşyalarını almaya eve giren üniversiteli gençler, binanın sallanması üzerine kaçarak evlerinden çıkmak zorunda kaldı. İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Arlı, yaptıkları incelemede binanın kolonlarında herhangi bir hasarın olmadığını söyledi.
Duvarlarda ve dış kesimde çatlamaların tespit edildiğini, ancak gerçek hasarın yapı denetim firmasının incelemesinden sonra netlik kazanacağını belirten yetkililer, vatandaşları korkulacak bir şey olmadığı konusunda ikna edemedi. 28 dairenin bulunduğu binada kalan Halime Yenicil, "İlla birilerinin ölmesi mi lazım. Defalarca belediyeye haber verdik ama sesimizi duyan olmadı. Deprem oluyor korkusu ile dışarıya fırladık. Ne olacak şimdi?" diyerek endişelerini dile getirdi.
Polisin tahliye ettiği Emel Apartmanı önünde vatandaşların bekleyişleri devam ediyor. Binada kalan öğrenciler ise öğretmen evine yerleştirildi.
 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş